Närhälsan Hälsoenhet Hisingen

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Nu söker vi en hälsopedagog/hälsovetare till Närhälsan Hälsoenhet.

Hälsoenheten är en samfinansierad verksamhet som kompletterar 11 av Närhälsans vårdcentraler i det hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbetet. På Hälsoenheten arbetar vi självständigt på flera olika vårdcentraler. På Hälsoenheten arbetar Hälsovetare och sjuksköterskor integrerat med övrig vårdpersonal. Läs mer om verksamheten här: www.narhalsan.se/halsoenheten

Närhälsan Hälsoenhet har i en vårdöverenskommelse med HSN Göteborg fått i uppdrag att arbeta med Riktade hälsosamtal och samverkan med syfte att minska den sköra tiden och förlänga den friska tiden för äldre under 2023-2025. I projektet kommer 60 och 70-årngar listade på tre av Närhälsans vårdcentraler att bjudas in till Riktade Hälsosamtal enligt den svenska modellen. Parallellt med hälsosamtalen utvecklas en aktiv samverkan med olika samverkansparter i närområdet.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Närhälsan Hälsoenheten söker nu dig som är hälsovetare för en projektanställning. Du erbjuds ett varierande uppdrag som innefattar att stötta patienter i beteendeförändring genom motiverande samtal med fokus på fysisk aktivitet, kostvanor, alkohol och tobak samt att delta i samverkan och befolkningsinriktade insatser. I arbetsuppgifterna ingår såväl praktiska som administrativa delar och vi arbetar både med fysiska och digitala mötesformer och verktyg. Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en positiv miljö. 

Om dig

Vi söker dig med en 3-årig högskoleutbildning inom hälsopromotionsprogrammet eller motsvarande. Meriterande är utbildning och erfarenhet i Motiverande samtal (MI) och tobaksavvänjning samt erfarenhet av att arbeta inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har en vana av digitala lösningar och verktyg i ditt arbete.

Som person är du självständig, skapar och underhåller goda relationer och samarbetar bra med andra människor. Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till varierande omständigheter. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Villkor

Tjänsten är en tidsbegränsad projektanställning under 2023-2025 och gäller placering på Närhälsan Hälsoenhet, Hisingen.

Tjänsten avser en sysselsättningsgrad på 80%. Möjlighet till ökad sysselsättningsgrad kan tillkomma. 

Resor i tjänsten ingår.

Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1506
Kontakt
  • Carolina Svensson, Enhetschef , 0730-331760
Facklig företrädare
  • Helena Svanberg-Knight, SACO, helena.svanberg.knight@vgregion.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb