Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvården

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Ögonverksamheten inom SU har flera utbudspunkter; SU/Mölndal där vi har öppenvårdsmottagning, vår akutmottagning, vår vårdavdelning 205 samt en egen operationsavdelning. Vi har även öppenvårdsmottagningar i Kungälv, Frölunda samt Ögonmottagning för Barn på SU/Östra sjukhuset och en Neurooftalmologisk mottagning på SU/Sahlgrenska. Ögonsjukvård är en tekniktung specialitet där olika instrument för grundläggande ögonundersökning (biomikroskop, okulära tryckmätningstekniker), för mätning av synfunktion (syntavlor, utrustning för synfältsmätning och elektrofysiologi), biometrisk apparatur (axellängdsmätning, kornealtopografi), imaging för att diagnosticera patologiska förändringar (ultraljud, OCT, ögonbottenkameror) samt för behandling (laser samt specialutrustning på ögonoperation) är nödvändiga för att bedriva verksamheten. I princip är ögonsjukvården sin egen röntgenavdelning och avdelning för klinisk fysiologi/klinisk neurofysiologi. All utrustning är kopplad till datorer med individuell mjukvara för varje instrument. Den höga apparattätheten ställer krav på en god IT-miljö och en generellt hög digital kompetens hos medarbetarna; här spelar IT-systemadministratören en stor och viktig roll!

Inom verksamheten bedrivs forskning – inom vissa områden internationellt ledande - samt utveckling, undervisning och innovation. Inom samtliga dessa uppdrag är IT och medicinteknik essentiella komponenter.

Arbetsbeskrivning

Som IT-ansvarig systemadministratör inom Ögonsjukvården har du ett roligt, självständigt och varierande arbete där du har ett tätt samarbete  med verksamhetens medicintekniska ingenjör. Arbetet innefattar framtagande av IT-lösningar, ny mjukvara och integration av olika IT-system. Du utför systemändringar och systemtester och är behjälplig i verksamheten i form av support vid IT-frågor. Tillsammans med vår medicintekniska ingenjör arbetar du med att förena vår medicintekniska utrustning med övriga befintliga system. Du administrerar behörigheter och utför loggkontroller. Rollen innefattar även viss planering och genomförande av utbildningsinsatser mot personalgruppen.

Tjänsten har sin placering på Mölndals sjukhus och du kommer att ingå i verksamhetens centrala administrativa enheten som arbetar nära ledningsgruppen.

Vem söker vi?                                                                                                                             

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du är lösningsorienterad och van att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad, har ett gott bemötande och har lätt för att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som social kompetens och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, skicka gärna in din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/182
Kontakt
  • Madeleine Zetterberg , 070-9126142
Facklig företrädare
  • Kristina Lund , 031-3428879
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-02-14

Tillbaka till lediga jobb