Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 357 - Kardiologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vårdavdelning med inriktning Kardiologi

Avdelning 357 består av 30 vårdplatser varav sex hjärtintensivplatser (HIA) och 24 eftervårdsplatser (EVA). Under dagtid på vardagar har vi också fyra vårdplatser för elektiv verksamhet. På avdelningen vårdas patienter med akut kranskärlssjukdom, hjärtinfarkt, instabil angina, hjärtsvikt, rytmrubbningar som till exempel förmaksflimmer. Här vårdas också vuxna med medfödda hjärtfel (GUCH).

Vi har på ett framgångsrikt sätt skapat delaktighet för våra patienter genom att arbeta med ett personcentrerat arbetssätt (PCA). Vi har även ett välfungerande team där sjuksköterskor, undersköterskor och läkare ingår i teamet. En viktig del i vårt arbete är att arbeta med hög kvalitét och därigenom säkerställa vården. Ett välfungerande arbete med hög patientsäkerhet kräver hög kompetens och engagerade medarbetare. Som sjuksköterska hos oss kommer du att ha ett nära samarbete tillsammans med undersköterskan. 

Vi erbjuder både interna och externa möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling. Hos oss har du stora möjligheter att utveckla kompetens inom kardiologi. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska som är redo för nya utmaningar och att utvecklas tillsammans med oss på Avdelning 357! Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Östra sjukhuset
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2057
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Mirsada Persson, 031-3436819
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Fiona Pekkanen , fiona.pekkanen@vgregion.se
Publicerat 2023-01-31
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb