Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 366

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Välkommen till ett engagerat arbetslag som värdesätter vårdkvalitet, tydliga rutiner och utvecklingsarbete. 

Avdelning 366 är en specialistpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning vars primära uppdrag är att vårda personer som befinner sig i ett bipolärt sjukdomsskov. Avdelningen har 14 vårdplatser.

Vården planeras och organiseras utifrån en teamstruktur där patientens individuella vårdbehov står i fokus. Förutom akut och återfallsförebyggande medicinsk behandling anpassas omvårdnadsinsatser utifrån typ av insjuknande; maniskt skov eller depression, och var i själva sjukdomsprocessen patienten befinner sig; akut fas, stabiliseringsfas eller utskrivningsfas.

Avdelningen har ett nära samarbete med bipolärmottagningen, som är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom.

Många kollegor har arbetat länge på enheten. Nu går en av våra skötare i pension och vi söker därför en ny kollega!

Vad erbjuder vi?

Hos oss finns möjligheter till både individuell utveckling och att vara delaktig i att utveckla avdelningsarbetet. Det pågår just nu flera forskningsprojekt med anknytning till avdelningen. Inom den bipolära vårdkedjan är många av medarbetarna engagerade i såväl undervisning som forskning. Personalen har möjlighet att ta del av detta genom exempelvis föreläsningar, seminarium och workshops.  

Vi värdesätter trygghet för såväl patienter som personal och vi har möjlighet att anpassa introduktionen efter dina behov och tidigare erfarenheter.

Arbetsuppgifter

Som skötare arbetar du utifrån en teamstruktur, där du tillsammans med sjuksköterskor, kurator och läkare identifierar och tillgodoser patienternas behov av vård, omvårdnad och stöd.

I det dagliga arbetet ansvarar du för omvårdnaden av inneliggande patienter. Du har ett fördjupat ansvar för de patienter du blivit tilldelad som kontaktperson. Tillsammans med patientansvarig sjuksköterska planerar du för hur omvårdnad och stöd av dessa patienter skall se ut genom sjukdomens olika faser. Du håller vårdande samtal och arbetar för att skapa goda relationer med patientens anhöriga. Du följer upp omvårdnadsplaner och dokumenterar i patientjournalen.

Om dig

Vi söker dig som är skötare eller undersköterska, gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin eller människovårdande yrken. Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga och medarbetare. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2022-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/115
Kontakt
  • Tf. Vårdenhetschef, Viktor Johansson, 070 - 020 61 17
Facklig företrädare
  • Kommunal, Anders Wallenius, 076 - 787 20 77
Publicerat 2022-01-07
Sista ansökningsdag 2022-01-21

Inapoi la locuri de munca vacante