Södra Älvsborgs sjukhus, HR-enheten

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu livsviktiga medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Har du ett stort och genuint intresse för rekrytering och erfarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser? Vill du ingå i SÄS rekryteringsteam och ha en meningsfull nyckelfunktion kring verksamhetens rekryteringar? Då har vi en spännande roll för dig – välkommen att läsa vidare vad vår lediga tjänst innebär. 

Om vår lediga tjänst
SÄS rekryteringsteam är ett sammansvetsat team som arbetar tillsammans och lär av varandra. Hos oss kommer du få möjlighet att arbeta med kvalitet, utveckling av olika processer, uppföljning och leverans i rekryteringsprocessen utifrån ett kompetensbaserat arbetssätt. Vi stödjer sjukhusets rekrytering av nya medarbetare för att säkra framtidens personal- och kompetensförsörjning.

I din roll som HR-specialist inom rekrytering kommer du att arbeta operativt i nära samarbete med verksamheten genom att ansvara för flera pågående och parallella rekryteringsprocesser. Du har stort fokus på service där du stödjer våra chefer i hela eller delar av rekryteringsprocessen utifrån verksamhetens behov. Eftersom vi är en offentlig verksamhet innebär det också att du som rekryterare, i våra rekryteringsprocesser, följer den rekryteringsordning som är framtagen inom VGR. Arbetsuppgifter som förekommer frekvent är planeringsmöte med chef, kravprofilsarbete, utformning och publicering av annons i olika kanaler och plattformar, intervju, kontroller, referenstagning och helhetsbedömning. Arbetsuppgifter som också ingår i rollen är att delta på event och mässor för att på så vis även arbeta med attrahera-rekrytera perspektivet.

Vi erbjuder dig
• En arbetsplats där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara
• Ett gott ledarskap och härliga kollegor
• Ett utvecklande arbete hos en av Sveriges största offentliga arbetsgivare, där du kommer få möjlighet att skapa ett stort kontaktnät inom både SÄS och VGR

Om oss
SÄS rekryteringsteam tillhör HR-staben som arbetar med verksamhetsnära stöd efter behov och kompetens. Tillsammans stödjer vi kärnverksamheten som består av 9 verksamhetsområden. Vi är organiserade i olika specialistområden där du kommer ingå i området attraktion och rekrytering. Övriga specialistområden är kompetensutveckling och karriär, chef, ledarskap och grupputveckling, arbetsmiljö och rehabilitering, anställning och lön och organisation och bemanning. Vi är en stor HR-stab som präglas av kompetensutveckling.

Din profil
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, exempelvis kandidatexamen inom personalvetenskap, beteendevetenskap, organisation- och personalutveckling eller annan enligt arbetsgivaren lämplig utbildning. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta med hela rekryteringsprocessen och gärna inom kompetensbaserad rekrytering. Vidare vill vi att du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Har du erfarenhet eller intresse av att arbeta med sociala medier ser vi det som meriterande. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och för att trivas i rollen tror vi att du är trygg i dig själv, samarbetar effektivt med andra och är duktig på att skapa samt bibehålla goda relationer. Det är viktigt att du har hög servicekänsla och en vilja att leverera god kvalitet. Du har också en god förmåga att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter för att kunna genomföra dina uppdrag enligt tidsplan.

Varmt välkommen med din ansökan, urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga utbildningsbevis med din ansökan. Planerade intervjudatum kommer att vara 18–19 januari.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8430
Kontakt
  • Ida Olsson, HR-enhetschef, ida.m.olsson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Juanita Samuelsson, Vision , 033-616 20 32
Publicerat 2021-12-20
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Inapoi la locuri de munca vacante