Sjukhusen i väster, Stab för produktion och kapacitet

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo närsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Sjukhusen i väster består av tio verksamhetsområden. Den sjukhusgemensamma administrationen är fördelad på fem stabsområden och som planeringsledare vid Sjukhusen i väster ingår du i stab för produktion och kapacitet. I staben ingår tre uppdrag: lokalförsörjning, projekt och produktion. Inom staben arbetar förnärvarande 13 medarbetare. Uppdraget som planeringsledare faller inom uppdraget lokalförsörjning med placering Kungälvs sjukhus. Planeringsledare rapporterar direkt till stabschef.

Arbetsuppgifter
Som planeringsledare arbetar du operativt och strategiskt med lokalförsörjning inom Sjukhusen i väster samt med externt förhyrda lokaler. Du ingår i ett team med fyra planeringsledare och arbetar nära verksamheterna och tillsammans med andra aktörer. Planeringsledare är verksamhetens kontaktperson mot Västfastigheter.

Planeringsledare har ansvar för utredning och uppdragsledning vid utformning och etablering av framtida lokalmiljöer för sjukvård. Som planeringsledare samordnar du kontakterna mellan verksamhet, Västfastigheter och andra aktörer. Du medverkar till att identifiera verksamhetens behov av lokaler, driver arbetet med att optimera redan befintliga lokaler samt beskriver vilka lokaler som kan komma att avvecklas. Vidare är planeringsledare ansvarig för planering och genomförande av flytt och evakueringar av verksamheter, samt ansvarig för skyltning enligt VGR:s riktlinjer. Att ta fram och uppdatera riktlinjer och rutiner gällande lokaler och lokalförändringar är en del i arbetet.

Utöver ovan innefattar uppdraget att samordna verksamheternas investeringsbehov, kartlägga och analysera lokalbehov. Du kommer att medverka i förvaltningsövergripande grupper avseende projekt och lokalförsörjning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med erfarenhet av projektledning. Det är en fördel om du har erfarenhet av hälso- och sjukvård eller arbetat i likvärdiga miljöer. Du skall kunna arbeta självständigt och driva komplexa uppdrag i projektform. Du har dokumenterad god förmåga att kommunicera i skrift och i tal. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8408
Kontakt
  • Henrik Almgren, stabschef, 0705-10 19 60, henrik.almgren@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Amanda Orlinis Widell, SACO, 0700-82 52 98, amanda.orlinis@vgregion.se
Publicerat 2021-12-29
Sista ansökningsdag 2022-01-19

Inapoi la locuri de munca vacante