Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Avdelning 205

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi välkomnar dig till Ögonsjukvården och avdelning 205!

Avdelning 205 är den enda vårdavdelningen inom ögonsjukvård i Västra Götalandsregionen. Med 16 öppna vårdplatser vårdas patienter från hela regionen hos oss för sina ögonåkommor. Vi bedriver även nationell högspecialiserad vård.

Som sjuksköterska på vår avdelning behandlar du patienter som bland annat drabbats av näthinneavlossning, glaskroppsblödning och keratit. Du kan också få behandla patienter som fått ögonskador till följd av exempelvis fyrverkerier, idrottsskador eller stick-och skärskador.

På avdelningen arbetar idag 24 sjuksköterskor och 10 undersköterskor. Då vårdbehovet ökar söker vi ytterligare en sjuksköterska till vår avdelning som vill arbeta med oss för att kunna möta morgondagens behov. 

Varför ska du söka dig till oss?

Ögon är ett spännande område som är större än de flesta tror. Det är till exempel den specialitet som har flest registrerade sjukdomsdiagnoser. Vår verksamhet växer ständigt och vi arbetar aktivt med att utveckla och hitta nya arbetssätt och metoder.

Vi har korta vårdtider med en medeltid på två dygn, snabba flöden och en låg vårdtyngd. Arbetet är varierande både vad gäller intensitet, patienter och uppgifter. Patienterna vi möter är allt från ett år och uppåt.

Som sjuksköterska på avdelning 205 känner du delaktighet, vi sätter patienten i fokus och arbetar tillsammans som ett team för att kunna leverera bästa möjliga vårdupplevelse. Vi ser även till att ta tillvara på varandra och låta glädje och gemenskap fylla våra arbetsdagar. Ett välkomnade och hjälpsamt klimat.

Vi utformar en individuell introduktion och upplärning inom ögonsjukvård. För oss är det viktigt att ta tillvara på din kompetens och samtidigt ge dig möjlighet till vidareutbildning.

Tjänsten innebär:

Omvårdnad av våra patienter på avdelningen, inklusive pre-och postoperativ omvårdnad. Omväxlande arbete med kirurgiska och medicinska patienter. Telefonrådgivning och arbete på kväll och helg ingår i tjänsten. På kvällar och helger flyttas vår akutverksamhet upp till vårdavdelningen.

Din profil

Du är legitimerad sjuksköterska och tidigare erfarenhet av avdelningsarbete är meriterande.

För att trivas hos oss bör du vara en person som har en god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i ett team. Du är strukturerad och flexibel och vill att ditt arbete ska vara varierande och utmanande. Du har ett gott bemötande mot både patienter och kollegor samt ett positivt förhållningssätt.

Är du den vi söker? – Vi ser fram emot din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8154
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Anette Erlandsson , 070- 020 63 18
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Teija Tydén , 031- 343 00 94
Publicerat 2022-03-16
Sista ansökningsdag 2022-04-06

Inapoi la locuri de munca vacante