Sjukhusen i väster, Psykiatrimottagning Kungälv

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Vill du vara med och utveckla modern psykiatri?

Psykiatrimottagning Kungälv erbjuder bedömning, utredning och behandling på specialistpsykiatrisk nivå. Vi arbetar med god kvalitet, kompetens och professionalism. Målet är att vuxna personer med komplex psykiatrisk problematik ska få ett ökat psykiskt välbefinnande, en högre funktionsnivå och därmed en bättre livskvalitet.

Vår mottagning är i ett utvecklingsskede där vi utformar digitala lösningar för behandling, möten och utbildning. Vi vill skapa effektiva arbetssätt utifrån evidensbaserad behandling där patienten står i centrum. Vi lägger stor vikt vid teamarbete där alla är medspelare. Hos oss ska tillgänglighet vara ett ledord.

Psykiatrimottagning Kungälv är en specialistpsykiatrisk mottagning där ca 40 medarbetare arbetar i tvärprofessionella team. Mottagningen är uppbyggd på tre team med inriktning Neuropsykiatri och Beroende, Allmänpsykiatri samt Bipolär- och psykossjukdom. I de tre teamen är det ca 1300 patienter fördelade.

Psykiatrimottagning Kungälv är en del av Kungälvs sjukhus, Sjukhusen i väster, där vi samarbetar med heldygnsvården, våra DBT- och ätstörningsteam, våra två systermottagningar i Ale och Stenungsund samt med våra tre BUP-mottagningar.

Väcker detta intresse hos dig? Tillgänglighet och teamarbete i den nya psykiatriska vården, är det något som attraherar dig? Utvecklingsmöjligheterna för dig som sjuksköterska är stora och du kommer ingå i en sjuksköterskegrupp med 10 sjuksköterskor med bred kompetens.

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på mottagningen arbetar du dagtid, måndag till fredag. Arbetet består av utredning, bedömning och behandling av patienter tillsammans med andra professioner. I dessa sammanhang står du som sjuksköterska för omvårdnadsperspektivet vid våra veckovisa behandlingskonferenser. Det innebär att du kommer träffa patienter med en varierad och komplex psykiatrisk problematik. Du har bl.a. ansvar för uppföljande samtal, läkemedelsuppföljningar, gruppbehandling samt telefonrådgivning. Mer terapeutiska insatser kan bli aktuellt utifrån din kompetens och patienternas behov.

I arbetet ingår också att möta patienters närstående och barn. Vi arbetar systematiskt med vård- och stödsamordning och i nära samarbete med kommunen. Detta för att kunna erbjuda patienterna ett så flexibelt omhändertagande som möjligt.

Förutom patientarbete hoppas vi att du vill vara med och utveckla våra behandlingsmetoder både individuellt och i grupp i riktning mot tillgänglighet och effektivitet.
Vi erbjuder kontinuerlig handledning.

Kvalifikationer
Sjuksköterskelegitimation.

Erfarenhet, kunskapsbredd och specialistutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Psykiatri.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/8138
Kontakt
  • Mari Andersson, enhetschef, 0768-35 25 23
  • Helena Elfstigen, sektionsledare, 0722-14 60 57
Facklig företrädare
  • Tomas Karelöf, Vårdförbundet, 0707-69 55 98
Publicerat 2021-12-10
Sista ansökningsdag 2022-01-18

Tillbaka till lediga jobb