Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avd 607/Avancerad psykiatri i hemmet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Tillgänglighetsteamet är en helt ny enhet som kommer att startas upp och kommer till viss del ersätta Kontaktpunkt Psykiatri. Tillgänglighetsteamet kommer att samlokaliseras med enheten Avancerad Psykiatri i Hemmet (APIH)/Avdelning 607 på Högsbo sjukhus. Denna enhet är en integrerad öppen- och slutenvård, vilket innebär att vi kan erbjuda våra öppenvårdspatienter inläggning under perioder som inte kan hanteras med behandling enbart i öppenvården.

Enheterna tillhör verksamhetsområde Psykiatri Psykos som har huvudansvar för patienter med schizofreni och annan psykossjukdom. 

Att du som medarbetare får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll och kompetens är självklart och viktigt för verksamheten. Just nu står Sahlgrenska Universitetssjukhuset inför en spännande framtid: Digitaliseringslyftet samlar hela sjukhuset digitalisering, för att öka kraft och fokus i införandet och användandet av digitala verktyg och arbetssätt. Som stöd i detta ingår projektet DigITSU, som är delfinansierat via EU, och ska vara ett stöd ute på enheterna. Syftet är att förbereda och skapa delaktighet i övergången till nya digitala arbetssätt och det nya journalsystemet Millennium, som upphandlas i Västra Götalandsregionen inom ramen för Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM).

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion med bredvidgång utifrån dina behov och även kontinuerlig uppföljning efter introduktionsperioden. Vårt mål är att alla ska känna sig trygga i sin roll och kommer göra vad som krävs för att du ska hitta din plats i teamet.

Om tjänsten

Psykiatri Psykos kommer att starta upp ett tillgänglighetsteam som kommer att bestå av sjuksköterskor och skötare. Teamet kommer att ansvara för verksamhetens inkommande telefonsamtal och fördela dessa ärenden till rätt enhet och person. Teamet kommer även att under kvällar och helger vara tillgänglig via telefon och andra digitala lösningar för patienter som behöver rådgivning eller stödjande samtal. Det kan innefatta allt från uppsökande kontakt med patienter via telefon, läkemedelsfrågor, påminnelse om medicinintag, rådgivning när patient är försämrad, kontakt med anhöriga med mera. Efter överenskommelse kan även hembesök tillsammans med öppenvården eller heldygnsvården bli aktuell.

Då tillgänglighetsteamet kommer att utgå från APIH/607 kommer ett tätt samarbete med den verksamheten ske. Tjänsten innefattar tjänstgöring dag, kväll och helg.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som arbetar såväl självständigt, som i team och har lätt att kommunicera och skapa relationer, har ett genuint intresse av patientarbete och utveckling av verksamhet. Körkort är ett krav för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2841
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Pierre Lindeblad, 072 - 231 77 76
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072 - 207 41 88
Publicerat 2021-06-07
Sista ansökningsdag 2021-06-08

Inapoi la locuri de munca vacante