Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin är organiserad i sex enheter varav fyra är placerade inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, en på Södra Älvsborgs sjukhus och en på Norra Älvsborgs Länssjukhus/Uddevalla sjukhus. Enheten för klinisk immunologi bedriver diagnostik kring sjukdomstillstånd orsakade bland annat av allergi, autoimmunitet och immunbrist. Inom enheten finns också vävnadstypningslaboratoriet som utför immunologiska utredningar inför organtransplantation och hematopoietisk stamcellstransplantation. Vi utför både basal och högspecialiserad diagnostik, vilken ibland finns representerad endast på Sahlgrenska i landet, och vi är forskningsaktiva.

Inom KITM bedriver vi ett omfattande kvalitetsarbete och arbetar utefter ett flertal olika standarder, författningar och riktlinjer. Myndigheter/organisationer som inspekterar oss och reglerar vår verksamhet innefattar IVO, Läkemedelsverket, SWEDAC (ISO 15189 och ISO 22870), EFI (European Federation for Immunogenetics), JACIE (Joint Accreditation Committee ISCT-Europe & EBMT), FACT (Foundation for the Accreditation of Cellular Therapy) samt viss läkemedelsindustri. Inom enheten klinisk immunologi är det SWEDACs och EFIs standarder vi arbetar efter. Inom KITM har vi f.n. fem (4,5 tjänster) kvalitetskoordinatorer och vi söker nu en ersättare med placering på Sahlgrenska, Göteborg, till en utav dessa som valt att gå vidare till annat uppdrag inom sjukhuset.

 Arbetsuppgifter

I din roll som kvalitetskoordinator

- Ansvarar du för att upprätthålla, samordna och utveckla kvalitetsmanualen och kvalitetssystemet.

- Samordnar och leder du arbetet vid extern kvalitetsrevision av verksamheten.

- Är du, tillsammans med medicinskt ansvariga, ansvarig för att kommunikation och rapportering till myndigheter, externa ackrediterings- och certifieringsorgan sköts på ett korrekt sätt.

- Ansvarar du för att interna kvalitetsrevisioner genomförs.

- Planerar och samordnar du ledningens årliga genomgång av kvalitetsledningssystemet.

- Implementerar och utbildar du övriga inom verksamheten i kvalitetsdokumentation inklusive vårt dokumenthanteringssystem, RMT+.

- Övervakar du verksamhetens rapportering av kvalitetsavvikelser.

- Leder eller medverkar du vid riskanalyser, händelseanalyser och processkartläggningar.

- Råder och informerar du verksamhetschefen i olika kvalitetsfrågor.

- Ingår du i kvalitetsgruppen på KITM och Laboratoriemedicin.

 Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig utbildning på högskolenivå och erfarenhet av arbete med kvalitetssäkring samt kunskap om kvalitetssystem. Vi ser gärna att du arbetat självständigt inom en större organisation med kvalitetsfrågor. Du bör ha god samarbetsförmåga, vara självständig i ditt arbetssätt, och uppskatta att arbeta i en komplex miljö. Som person är du kommunikativ, noggrann, strukturerad och har förmåga att skapa förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/2128
Kontakt
  • Verksamhetschef, Jan Holgersson, 070 - 424 09 85
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Michail Pakioufakis , 031 - 342 17 46
  • Kommunal, Gun-Britt Hansen, 031 - 342 36 54
  • SACO, Sofia Frändberg , 031 - 342 23 31
Publicerat 2021-04-13
Sista ansökningsdag 2021-04-20

Inapoi la locuri de munca vacante