Regionhälsan Barn och Ungdomsmedicinsk Mottagning Lerum

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Om oss

Barn- och ungdomsmedicinskmottagning (BUM) är en öppenvårdsmottagning som erbjuder specialistvård för barn och ungdomar i åldern 0-18 år. Vi arbetar med utredning, behandling och uppföljning av barn och ungdomar med kroniska sjukdomar som allergi, astma, enures, magtarmsjukdom, fetma, ätsvårigheter och tillväxtproblem.

På mottagningen i Lerum tar vi emot ungdomar från Lerums kommun och har ett befolkningsunderlag på cirka 11 000 barn. Vi som arbetar på mottagningen är barnläkare, barnsjuksköterskor, barndietist, psykolog och medicinska sekreterare.

Läs om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner

Om arbetet

Som läkare på en barn- och ungdomsmedicinsk mottagning tar du emot barn och unga i åldrarna 0-18 år. Vanliga orsaker till besök är astma och allergi, huvudvärk, ont i magen och bedömning av tillväxt och utveckling. Vi handlägger även epilepsi, fetma, UVI, förstoppning och olika former av urininkontinens.

Som ST-läkare inom barn- och ungdomsmedicin med inriktning mot allmänpediatrik krävs diagnostisk skärpa och kunnighet inom barnmedicinens olika grenar samt ett brett kontaktnät. Av de minst 60 månader som ST-utbildningen tar görs 12 månader på den egna barnmottagningen, där du också har din huvudhandledare. Då regions- och länsdelsklinik är fördelaktigt ur utbildningssynpunkt kommer du övriga 48 månader göra din ST externt i samarbete med Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus (DSBUS) och Norra Älvsborgs sjukhus (NU-sjukvården).

Jourtjänst ingår under utbildningstiden och du kommer ha egen BVC-mottagning. Vår ST-utbildning har nyligen genom gått SPUR-inspektion med mycket gott resultat.

ST utbildningen i barn- och ungdomsmedicin följer riktlinjerna från socialstyrelsen (Läkarnas Specialisttjänstgöring SOSFS 2015:8). Svenska Barnläkarföreningens skrift Utbildningsguide för STutbildningen i Barn- och Ungdomsmedicin utgör grunden för studieplanen. Specialistskrivningen med tillhörande muntlig examen är obligatorisk.

Om dig

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation och har stort intresse för barnsjukvård och barnhälsa. Från dig förväntar vi oss intresse för samarbete med andra såväl inom sjukvården som i kommunen, för barnens bästa. Du behöver vara serviceinriktad och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som samarbets- och initiativförmåga, flexibilitet och ansvarstagande. Ange tydligt i din ansökan om du har tidigare erfarenhet av barnmedicin och hur länge/antal månader.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1810
Kontakt
  • Anna Klebom, Enhetschef, 0722-01 84 03
  • Ann Kleist, Studierektor för ST-läkare, ann.kleist@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Jakob Nyhlén, Läkarförbundet, Jakob.Nyhlen@slf.se
Publicerat 2021-03-22
Sista ansökningsdag 2021-04-19

Inapoi la locuri de munca vacante