Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri psykos, Avdelning 242

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du sjuksköterska med ett intresse att arbeta enligt modellen personcentrerad vård och vill jobba hos oss på Psykiatri Psykos? Tycker du om att arbeta i team? Att tacka ja till jobb hos oss kan bli en början till en spännande framtid för dig!

Vilka är vi?

Vår avdelning tillhör verksamheten Psykiatri Psykos. Avdelning 242 ligger sen juni 2019 på Psykiatrihuset Östra Sjukhuset på grund av en omorganisering. Vi har 16 vårdplatser. Tidigare låg vi på Mölndals sjukhus där övrig heldygnsvård för Psykiatri Psykos ligger dit vi ska flytta tillbaka september 2021.

Vi är specialiserade på utredning och behandling av patienter med psykossjukdomar.
Vi arbetar utifrån modellen personcentrerad vård. Modellen bygger på att patient är expert på sig själv och vi i vården är experter på hälso- och sjukvård. Vi ser det som ett partnerskap. Tillsammans med patienten skapar vi en vårdplan som ligger till grund för vårdtiden. Vi satsar på ett nytt förhållningssätt och arbetar hela tiden med att ha ett gott bemötande gentemot våra patienter, deras anhöriga och samarbetspartner. Vi ser att det är viktigt att involvera anhöriga och utveckla stödet till dem och det är något vi ständigt jobbar på.

Vi arbetar i team kring patienten. Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, skötare, kurator, arbetsterapeuter och vårdadministratörer.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Som sjuksköterska hos oss får du en individuellt anpassad bredvidgång och i sinom tid ett eget ansvarsområde som passar dig. Din bredvidgång är minst fem veckor. Arbetet sker i nära samarbete med öppenvård och socialtjänst. Goda och smidiga kontakter i hela vårdkedjan är en förutsättning för en god och kvalitativ vård. Vi vill ha dig som har ett äkta intresse för mänskliga möten och drivs av att ge stöd till personer i en svår situation.

Vi är gott om grundutbildade och specialistsjuksköterskor på vår avdelning så varmt välkommen till vårt gäng! Vi söker en till kollega för att kunna ha utrymme för vidareutbildning. På så sätt kan man få stöd, kanske är du nyexaminerad och känner att du är i behov av det? Hos oss har vi omvårdnadsronder varje vecka där du får sitta ner med dina sjuksköterskekollegor och utveckla omvårdnaden på avdelningen! 

Våra patienters verklighet är ofta inte samma som din egen och du måste kunna visa omdöme, vara tydlig med vad som gäller och nå fram till patienten, ibland bit för bit. Vi behöver dig som kan skapa relationer, tolka tecken i patientens beteende och har en problemlösande inställning. Om du är stabil i dig själv och har en empatisk förmåga så tror vi att du har goda förutsättningar att skapa den trygghet våra patienter behöver.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska; nybliven eller med några års erfarenhet. Du får gärna vara specialistsjuksköterska! Vi söker en person som vill vara med och utveckla psykiatrin och tänka nytt. Som person är du strukturerad, bra på att samarbeta och kan självständigt fatta beslut.  När vi fattar vårt beslut om anställning ser vi självklart till personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1277
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Beatrice Adriansson Carlsson, 070 - 081 69 82 / 031 - 343 73 61
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Matilda Eriksson, 070 - 082 47 61
Publicerat 2021-03-10
Sista ansökningsdag 2021-05-03

Inapoi la locuri de munca vacante