Regionhälsan Haga Mödra- Barnhälsovårdsteam

Om oss

En av våra barnmorskor går i pension till sommaren så vi söker nu en ny kollega till teamet.

Haga mödra-barnhälsovårdsteam, beläget vid Järntorget i Göteborg, Haga MBHV-team är specialistenheten för gravida (BMM) som har/haft missbruk-och beroendeproblematik under senaste året, samt för deras barn (BVC). Våra patienter kommer till oss via barnmorskemottagningar (BMM), socialtjänsten eller psykiatri-/beroendeverksamheter eller så hör de av sig själva. Enheten har funnits sedan 2007.

Arbetsgruppen består av ett tvärprofessionellt team med kompetens inom mödrahälsovård, barnhälsovård, psykosocialt arbete och beroendevård/psykiatri. Samverkan sker med Kvinnokliniken, Barnkliniken/Neonatal och Beroendevården vid SU, socialtjänsten samt med andra verksamheter vid behov.

Om arbetet

Som barnmorska på Haga Mödra-barnhälsovårdsteam arbetar du i team med specialistmödrahälsovård för målgruppen. Du och övriga teamet vårdplanerar, tillsammans med enhetens gynekolog och psykiater, för varje enskild patient enligt hennes och det väntade barnets behov. Utöver basprogrammet genomför du denna individuella vårdplan under och efter graviditeten. I vårdplanen ingår som rutin övervakade drogtester och besök hos någon i teamet varje vecka under graviditeten.  Dessutom ingår ambivalenssamtal, samverkan med Abortmottagningen vid SU enligt kvinnans beslut samt förebyggande av oönskade graviditeter i dina arbetsuppgifter.

Samverkansmöten av olika slag är vanligt förekommande. I ditt arbete ingår att möta patienter på ordinarie BMM, vilket innebär resor inom upptagningsområdet. Det ingår även i arbetet att ge handledning/ konsultation till personal vid BMM i området.

Du kommer att få en gedigen introduktion och fortlöpande utbildningar relevanta för tjänsten. Du har gott stöd av dina kollegor på mottagningen.

Förmåner som ingår i en trygg anställning hos oss är bland annat:

  • kontinuerlig och individuell fortbildning
  • friskvårdsbidrag
  • bra försäkringar och pensionsvillkor
  • löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom när maxersättning uppnåtts

Om dig

Du är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt för preventivmedel och erfarenhet av mödrahälsovård. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i multidisciplinärt team, framför allt med målgruppen, samt erfarenhet av riktat föräldrastöd.

Som person har du ett professionellt förhållningssätt även i situationer där det är svårt att uppnå behandlingsallians. Du är van vid att arbeta motiverande. Du klarar att samtidigt hålla fokus på medicinska riktlinjer och på psykosociala behov. Du är extra flexibel och har god samarbetsförmåga som underlättar att du arbetar såväl självständigt som i team.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/6493
Kontakt
  • Eva Runå-Ljunggren, Enhetschef, 0761 - 46 15 44
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761 - 37 21 86
  • Hanna Larsson, Vårdförbundet, 0730 - 74 98 18
  • Lena Rissanen, SBF/SRAT, 0732 - 47 61 82
Publicerat 2021-01-18
Sista ansökningsdag 2021-02-08

Tillbaka till lediga jobb