Södra Älvsborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatriska kliniken, ÖVM Solhem

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Beskrivning

Nu har du möjligheten att söka en tjänst som sjuksköterska på ÖVM Solhem, en väl fungerande mottagning med varm och välkomnande stämning. En mottagning där vi sätter patienten i fokus och där du som medarbetare inte behöver känna dig ensam. Vi gör vårt bästa för att finnas till för varandra och vet att framgång och kvalitet är något som vi skapar tillsammans.
Psykiatriska öppenvårdsmottagningen Solhem är en specialiserad enhet för personlighetssyndrom och svår ångestproblematik. Vi har även del av ansvaret för OCD patienter.
Vårt upptagningsområde utgörs av Borås, Bollebygd, Tranemo, Svenljunga och Ulricehamn. Mottagningen är placerad i Borås. Vi har ambitionen att vara ledande regionalt och nationellt när det gäller utveckling av specialiserad vård och behandling för målgrupperna. Vi har i dagsläget ett DBT-team (dialektisk beteendeterapi), MBT-team(mentaliseringsbaserad terapi) samt ett Psykosocialt omvårdnadsteam där du som sjuksköterska kommer att ingå. 

Arbetsuppgifter

Psykosociala Omvårdnadsteamet jobbar i första hand med stabiliserande stödinsatser. Detta kan uppnås på olika sätt, genom individuella kontakter eller genom samverkan med andra instanser, kommunen, arbetsförmedlingen, försäkringskassan etc. Av den anledningen består psykosociala omvårdnadsteamet av sjuksköterskor, socionom, och skötare. Personalen erbjuds möjlighet till handledning och vidareutbildning.
I mottagningens Psykosociala Omvårdnadsteam kommer du att bidra med din sjuksköterskekompetens men du kommer även ingå i sjuksköterskegruppen med sedvanliga uppgifter för sjuksköterska.
Tillsammans hjälper sjuksköterskegruppen till vid akuta ärenden och bedömningar, att stödja andra yrkeskategorier i omvårdnads och medicinska frågor, se till att mottagningen tar hänsyn till hälsan och helheten. Att vara behjälplig med medicindelning, telefonrådgivning, uppföljning av läkemedel och metabola riskfaktorer m.m.
Du kommer också att utgöra kontaktperson för enskilda patienter och ha regelbundna individuella samtal med fokus på att stötta dem utifrån gemensam uppsatta mål och eventuell följa med patienten på olika möte. Du kommer att samarbeta med kollegor på vår enhet och de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna inom SÄS, med den vuxenpsykiatriska heldygnsvården samt andra aktörer. Hembesök kan förekomma så det är önskvärt att du har körkort. 

Kvalifikationer 

Vi söker i första hand dig som är sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatri och som har intresse för mottagningens målgrupp. Har du inte specialistutbildning men tycker att arbetet här låter spännande? Tveka då inte att söka ändå, då mottagningen har goda utbildning- och vidare utbildningsmöjligheter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt att du är ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. I urvalsprocessen beaktar vi mångfald och jämställdhet. 

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på dom som erbjuds anställning hos oss.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4289
Kontakt
  • Lars-Magnus Hallsten, vårdenhetschef, 033-6163542, 0705 780962
  • Birgitta Theandersson, vårdenhetschef, 033-616 2646
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 033-616 1000 (vxl)
Publicerat 2019-07-22
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Inapoi la locuri de munca vacante