Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk Patologi, Patologilaboratorier

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss
Klinisk Patologi är en av verksamheterna på  område 4, Sahlgrenska Universitetssjukhus. Laboratoriet på patologen är uppdelat i samverkande enheter som i sin tur är uppdelade på flera sektioner. Sektionerna arbetar i tvärprofessionella team med läkare, biomedicinska analytiker, och laboratoriebiträden. Vi använder oss av ett brett spektrum av olika analysmetoder, både rutin - och specialmetoder. Verksamheten är ackrediterad av SWEDAC enligt ISO.

Vi söker nu medarbetare som ska ingå i enheten Patologilaboratorier 3. I enheten ingår  bland annat immunohistokemi, transplantationsverksamhet och elektronmikroskopi.

Verksamheten ingår i ett stort regionalt projekt som innebär att vi står i en förändringsprocess med stora utvecklingsmöjligheter när det gäller våra flödesprocesser och våra arbetssätt.

Om arbetsuppgifter
I vår transplantationsverksamhet arbetar du bland annat med att preparera transplantationsbiopsier med hjälp av dehydrering, bäddning, snittning och färgning för att kunna lämna över till läkaren för diagnostik. Du utför även den immunohistokemi som behöver göras på transplantationsbiopsierna. Arbetet har periodvis högt tempo, är  omväxlande och roligt. Arbetet är förlagt till dagtid men i tjänsten ingår även en beredskapslinje dygnet runt.

I vår versamhet för immunohistokemi snittar du material från alla övriga sektioner, sköter våra immuninstrument, bedömer färgningar i mikroskop, skannar in glas och mycket mera. Även detta arbete har periodvis ett ganska högt tempo. Elektronmikroskopi används som ett komplement till vanlig ljusmikroskopi. Till största delen för diagnostik på njurbiopsier men även för hjärtbiopsier och muskelbiopsier.

Om dig 
Legitimerad Biomedicinsk Analytiker är ett krav! Tidigare arbete på patologlaboratorium är meriterande. Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Vi söker dig som är positiv, har ett engagemang och tycker om att arbeta i team. Det är en fördel om du kan hantera flera saker samtidigt och stundtals tycker om att hålla ett högt tempo.

Vi kommer att hålla intervjuer löpande under 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3596
Kontakt
  • Enhetschef Speciallaboratorier, Camilla Sydvart, 070-081 66 30
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Berit Johansson, 070-082 36 47
  • Naturvetarna, Anna Welbencer, 031-342 23 02
Publicerat 2019-06-05
Sista ansökningsdag 2019-06-19

Inapoi la locuri de munca vacante