R65 Geriatrisk vårdavdelning, Neurolog- och rehabiliteringskliniken

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Söker du möjligheten att bygga en bred kompetens inom både vård medicinska/geriatriska tillstånd såväl som pre- och postoperativt omhändertagande?

Välkommen till en ny avdelning i nya lokaler inriktad mot vård av äldre i samband med höftfraktur, amputation eller annan skelettskada. Snart flyttar vi in i nya lokaler och blir en del av ortopedkliniken för att skapa ett mer sammanhållet omhändertagande av våra akut sjuka patienter.

Teamarbete är en central del på avdelningen med framförallt tätt samarbete mellan yrkesgrupperna: Sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare och undersköterska. Det finns även tillgång till dietist och kurator baserat på patientens behov. Målet med vården är att utifrån en helhetssyn på patienten ge förutsättningar till rehabilitering och minska risken för nya skelettskador.

Viktiga grundstenar i vården är:

  • Strukturerat pre- och postoperativt omhändertagande av den äldre patienten
  • Bedömning och optimering av medicinsk status, funktions- och ADL-status
  • Översyn av: läkemedel för att reducera polyfarmaci, olämpliga läkemedel till äldre, social situation, näringsstatus, omvårdnadsbehov och långsiktiga rehabinsatser
  • Aktivera patientens egna resurser till rehabilitering

Avdelningen är en Utbildningsvårdavdelning (UVA). Att vara en UVA innebär att vi som enhet i samverkan med huvudhandledare och Högskolan i Borås ska ligga i framkant avseende att utveckla nya pedagogiska arbetssätt och metoder för våra studenter. Att utbilda våra framtida kollegor är både en viktig och rolig del av arbetet. 

Introduktion av dig som ny medarbetare är viktigt för oss. Därför får du minst 5 veckors introduktion med vägledningsmaterial för att säkerställa att du lär dig det du behöver i din roll som sjuksköterska. 

Välkommen in med din ansökan!

Arbetstid
Arbetstiden är förlagd till dagar och kvällar samt helg. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett uttalat intresse av ortopedisk eller geriatrisk vård. Tidigare erfarenhet eller utbildning inom geriatrik, ortopedi eller rehabilitering är meriterande.

Eftersom arbetet är teambaserat lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga, flexibilitet och helhetssyn.

Kliniskt basår
Du som är nyutexaminerad sjuksköterska (med maximalt 4 månaders yrkeserfarenhet) genomgår det kliniska basåret i början av din anställning hos oss. Det kliniska basåret innebär ett år av självständigt arbete som legitimerad sjuksköterska samtidigt som du får omvårdnadshandledning av en erfaren sjuksköterska, utbildningstillfällen varje månad och möjlighet att öva på ditt yrke genom kliniska simuleringar på kliniskt träningscentrum (KTC). Dessutom ingår det att arbeta på minst två olika avdelningar för att bredda kunskapen. Läs mer om det kliniska basåret via denna länk: http://sas.vgregion.se/jobba-hos-oss/karriar-och-utveckling/kliniskt-basar-for-sjukskoterskor/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller efter överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7177
Kontakt
  • Johan Bergfors, vårdenhetschef, 033-616 28 98
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 033-616 19 64
Publicerat 2018-11-22
Sista ansökningsdag 2018-12-07

Inapoi la locuri de munca vacante