Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Bakteriologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Inom Klinisk mikrobiologi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är vi idag cirka 200 anställda. Vi bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av bakterie-, virus-, svamp- och parasitorsakade infektioner och är aktiva inom forskning, utbildning och undervisning.

Vad erbjuder vi?

Goda möjligheter till vetenskaplig meritering.

Arbetsuppgifter

Forskning i Agnes Wolds och Ingegerd Adlerberths forskargrupp. Gruppen driver födelsekohortstudier för att undersöka sambandet mellan bakteriell kolonisering i spädbarnsperioden och allergiutveckling, och behöver nu projektanställa en disputerad person (forskare) i 6 månader. Arbetet inkluderar DNA-analyser av tarmflorans sammansättning med tillhörande bioinformatisk analys, kemiska analyser av fettsyror i feces och blod, samt avancerad multivariat statistik avseende tarmflorans sammansättning respektive fettsyrenivåer i relation till omgivningsfaktorer och senare allergiutveckling. I arbetet ingår även sammanställande av forskningsresultat och författande av vetenskapliga artiklar.

Om dig

Du har en relevant grundutbildning och har disputerat inom det aktuella forskningsfältet. Du har omfattande praktisk erfarenhet av att arbeta med de olika metoder som används i projektet. Du har även mycket god förmåga att kommunicera forskning på engelska i tal och skrift.

Du har god förmåga att arbeta självständigt i alla steg i forskningsarbetet, du har lätt för att samarbeta och är analytiskt lagd.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/4673
Kontakt
  • Enhetschef, Sara Gianello, 0704-153161
Facklig företrädare
  • SACO, Ewa Johansson, 0704-153161
Publicerat 2024-10-10
Sista ansökningsdag 2024-10-24

Tillbaka till lediga jobb