Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Njurmedicin, Vårdavd 131 Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Njuravdelning 131 är Sahlgrenska Universitetssjukhusets specialiserade vårdavdelning för omhändertagande av patienter med akuta och kroniska njursjukdomar. Här utreds, vårdas och förbereds njurmedicinska patienter för behandlingar och acesskirurgi både akut och planerat.

Dialysmottagning Peritonealdialys är en dialysmottagning med fokus på att ta tillvara patientens egenvårdsförmåga. Vi utbildar patienten att kunna utföra dialysbehandlingen självständigt i sitt eget hem. Målet är att skapa delaktiga patienter och göra det möjligt för dem att trots kronisk sjukdom leva ett aktivt liv med god livskvalitet. Vi arbetar mot hemsjukvården, som är vår förlängda arm för de äldre sköra patienterna som inte kan sköta denna behandling själv.

Våradvdelning 131 ansvarar för telefonrådgivning och handhar akuta problem som uppstår för patienter med peritonealdiays (PD) samt är specialistfunktion till andra vårdavdelningar inom Sahlgrenska när de vårdar patienter med PD när Dialysmottagningen för peritonealdialys är stängd.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder nu en ny tjänst för dig sjuksköterska som vill arbeta både inom slutenvård och öppenvård, där 50% är på vårdavdelningen och 50% är på Dialysmottagning Peritonealdialys. Arbetet som sjuksköterska inom njurmedicin är varierande och stimulerande. Du erbjuds en strukturerad introduktion tillsammans med handledare som vi anpassar utifrån dina tidigare erfarenheter.Hos oss har du stor möjlighet att utvecklas som sjuksköterska och vara delaktig i de förbättringsarbeten som är aktuella och genom planerad tid för undervisning och träning. Du får hospitera på Njurmedicins övriga enheter och erbjuds även möjlighet att gå utbildning i njurmedicinska sjukdomar och omvårdnad på 22,5 hp avancerad nivå vid Göteborg universitet.  

Det finns möjlighet att påverka ditt arbetstidsschema för den del du tjänstgör på vårdavdelningen.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar, leder och samordnar du teamets omvårdnadsarbetet tillsammans med patienten, i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Du bedömer patientens vårdbehov och utför medicinska åtgärder och omvårdnadsåtgärder där din specifika kompetens behövs. Du informerar och gör patienten delaktig i sin vård och behandling och kommunicerar och samarbetar med andra professioner i arbetet kring patienten.

Om dig

Vi söker dig som sätter patienten i fokus och arbetar för att ge patienterna bästa möjliga vård och bemötande. Du har en förmåga att se till helheten, både för den enskilde patienten och för avdelningen/mottagningen. Som person kan du väga samman komplex information, se lösningar, prioritera och arbetar kontrollerat när arbetssituationen förändras.

För att lyckas i ditt arbete har du god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer pågår löpande under hela rekryteringsprocessen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevi

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2605
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Hagsmyr, 0700-748530
  • Vårdenhetschef, Linda Afsenius, 0735-5659086
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Anna Waenerlund , 0727328500
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb