Fastighet, stöd och service, VGR Akademin


Vill du vara med och skapa förutsättningar för bra, effektiv och samordnad kompetensutveckling för medarbetare och chefer i Västra Götalandsregionen?

VGR Akademin är en regiongemensam verksamhet för kompetensutveckling, pedagogik och lärande och arbetar på uppdrag från regionledning och politik. Vi finns till för alla förvaltningar och bolag i VGR och vår verksamhet är organiserad i olika enheter med tillsammans ca. 45 medarbetare. Vårt uppdrag är att erbjuda och skapa förutsättningar för jämlik, tillgänglig och kvalitetssäkrad kompetensutveckling och lärande. Kompetensutveckling och lärande är en del av medarbetarskapet för alla professioner och yrkesgrupper inom Västra Götalandsregionen och för att underlätta det arbetet utgår lärandet från en webbaserad Lärportal där utbildningar finns samlade.

Enhet Strategisk kompetensutveckling och lärande har bl.a. i uppdrag att utveckla och förvalta Lärportalen, vara kunskapsstöd för nätbaserad pedagogik och utbildningsadministrativa arbetssätt samt arbeta med utveckling och produktion av prioriterade regiongemensamma utbildningar.

Vi bygger nu för framtiden och söker därför en pedagog med IKT-kompetens, som tillsammans med oss vill arbeta med kompetensutveckling och lärande som ger effekt i verksamheten.

Uppdraget
På enheten konfigurerar och utvecklar vi Lärportalen löpande, med målet att erbjuda en digital lärmiljö som är aktiverande, hållbar, inkluderande och motiverande. Som pedagog har du ett särskilt ansvar för att stödja och omhänderta utvecklares och utbildningsproducenters frågor och behov i nätbaserad pedagogik och funktionalitet. Som en del av det stödet kommer du bl.a. hålla i supportträffar för producenter och genomföra workshoppar inom pedagogik och innehållsproduktion.

Tillsammans med kollegor på VGR Akademin har du också har en aktiv roll i utbildningsprocessens olika steg; från planering och design av utbildningsupplägg till implementering, genomförande och utvärdering. I dessa sammanhang står du för den pedagogiska expertisen medan andra professioner, ofta från hälso- och sjukvård, står för innehållet.

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med goda möjligheter att utforma och växa in i rollen.

Din kompetens
Vi söker dig som har relevant akademisk examen och utbildning inom pedagogik, gärna med fokus på vuxenlärande. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet och har arbetat med utveckling och produktion av nätbaserade utbildningar. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av arbete med IKT-stöd för lärande och pedagogisk utveckling samt av arbete med lärplattformar.

Du trivs med att arbeta i en verksamhet som ger stöd och support och har förmåga att bygga förtroende i de sammanhang du verkar. Du är van att förhålla dig till, och arbeta i, en komplex verksamhet med många olika intressenter. Som person är du bra på att självständigt planera och organisera ditt arbete och har god förmåga att se helheter och hantera frågor ur flera perspektiv. Du har ett kreativt och lösningsorienterat förhållningssätt och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Vi förutsätter att du delar VGR:s syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i vår riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR. Läs mer om detta här; Riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR.

Det är meriterande om du har;
• erfarenhet av att facilitera eller projektleda framtagande av helt, eller delvis nätbaserade utbildningar
• arbetat med att säkerställa att utbildningar följer tillgänglighetsförordningar, till exempel WCAG
• arbetat i en politiskt styrd organisation.

Övrigt
VGR Akademin har sin verksamhet på VGR Campus Nya Varvet i Västra Frölunda, där också tjänsten är placerad, med möjlighet att delvis arbeta på distans. I arbetet ingår även resor inom Västra Götalandsregionen.

Läs mer om vår verksamhet här:
VGR Akademin

Intervjuer kommer genomföras löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2566
Kontakt
  • Daniel Strandman, Enhetschef, 072-2286307
  • Joakim Olausson, Enhetschef, 072-5441587
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
  • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb