Södra Älvsborgs Sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Vi söker dig som är specialistläkare inom kardiologi och som vill vara med och förstärka vårt team som präglas av god kollegial gemenskap, gott arbetsklimat och goda handledningsmöjligheter. Som specialistläkare kommer du även ha möjligheten att initiera och driva utveckling utefter kunskap och intresse i samråd med resten av teamet.

Som specialistläkare kommer du handleda AT- och ST-läkare samt läkarstudenter. I tjänsten ingår även jourtjänstgöring.

Om oss
Verksamhetsområde (VO) medicin är ett av sjukhusets största områden och har en bred verksamhet med specialister inom allmän internmedicin, kardiologi, hematologi, lungmedicin, allergologi, njurmedicin, gastroenterologi, diabetes, endokrinologi samt onkologi. Vi har ett stort utbildningsuppdrag med stora delar av läkarutbildningens medicinkurs förlagd till SÄS. Vi är stolta över att få kalla oss universitetssjukvårdsenhet vilket innebär en kvalitetsstämpel på vår forsknings- och utbildningskapacitet. Kliniken är organiserad i tre sektioner: Hema/onk-sektionen, medicinsektionen samt kardiologsektionen. Inom sektionerna finns läkarchefer, verksamhetsansvariga överläkare och vårdenhetschefer som leder utvecklingen av arbetet.

Vårt uppdrag är att bedriva internmedicinsk-, kardiologisk- och onkologisk vård för invånarna i vårt upptagningsområde och det gör vi med stort och hängivet engagemang.

Din profil
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med specialistbevis inom kardiologi. Du behärskar svenska språket motsvarande nivå C1. Har du erfarenhet av kardiologi är detta meriterande. Har du erfarenhet av forskning eller en önskan att bedriva detta är det välkommet. Som person har du hör personlig mognad, trivs med självständigt arbete och kan samarbeta över gränser. Du har ett gott bemötande till såväl patienter som kollegor. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan, vi arbetar med löpande urval och kan komma att kontakta intressanta kandidater under ansökningstiden. Bifoga giltig yrkeslegitimation och specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2561
Kontakt
  • Marko Anttila, läkarchef, 072-2024319
Facklig företrädare
  • Laura Florina Raduta, Sveriges Läkarförbund, 033-6162346
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb