Närhälsan Utvecklingsavdelningen

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Informationssäkerhet har aldrig varit mer aktuellt än idag! Vården står inför en digital transformation som kommer innebära stora möjligheter för såväl invånare som medarbetare. Samtidigt behöver vi utveckla vår robusthet, så att vi står säkra i tider av hot och risker i olika former. Här behöver vi dig som samordnare för informationssäkerhet! 

Din grundanställning kommer vara hos oss på Närhälsans Utvecklingsavdelning, som ansvarar för att både förvalta och utveckla system och arbetssätt på ett övergripande plan, samt stödja och underlätta för Närhälsans enheter i implementering, utveckling och ständiga förbättringar. Mycket av arbetet har också ett regionalt perspektiv. En stor del av arbetet som informationssäkerhetssamordnare sker i nära samarbete med säkerhetsavdelningen och till viss del andra stabsfunktioner i Närhälsan. 

Utvecklingsavdelningen är indelad i två enheter; Digitala system, med ansvar för förvaltning av och användarstöd för Digitala system samt Kvalitet och utveckling, med ansvar för utveckling av nya arbetssätt och utdata som stöd för kontinuerlig kvalitetsförbättring. Anställningen ligger under enheten Digitala system. Geografiskt är olika medarbetare inom de båda enheterna placerade i Borås, Göteborg, Skövde eller Vänersborg. 

Om arbetet

I rollen som informationssäkerhetssamordnare samarbetar du både med kollegor inom Utvecklingsavdelningen och med Närhälsans övriga stabsavdelningar. Du ingår också i nätverk inom Västra Götalandsregionen. Arbetet utgår från gällande lagstiftning på området, bland annat NISdirektivet, PDL, OSL, GDPR och säkerhetsskyddslagen. I rollen ingår att ta fram dokument för Närhälsans informationssäkerhet samt att bidra i utvecklingen av detta arbete. Du har ett strategiskt och operativt ansvar för informationssäkerheten i Närhälsan och säkerställer att det sker på ett systematiskt och samordnat sätt. 

Arbetet är varierat och till exempel förväntar vi oss att du initierar och medverkar vid informationssäkerhetsklassning av informationstillgångar och riskanalyser, planerar och sammanställer säkerhetsanalyser i samråd med säkerhetschef och ansvarar för incidentbedömning och rapportering tillsammans med jurist. I rollen stödjer du verksamheter och avdelningar som hanterar sekretessbelagd information och personuppgifter samt bistår med kunskap, utbildning och vägledning i dessa frågor. Logghantering, kontinuitetsplanering, framtagande av reservrutiner samt deltagande i förvaltningens funktion för tjänsteman i beredskap ingår också i ditt uppdrag.  

Utöver det direkta informationssäkerhetsarbetet bidrar du i avdelningens arbete utifrån din totala kompetensprofil och intresse. Det kan till exempel handla om att bereda och samordna Närhälsans frågor inom IS/IT, utveckla utdatarapporter, eller delta i implementerings- och utvecklingsprojekt. Denna del av arbetet kan handla om både enklare och mer avancerade uppgifter och vi har gärna en dialog för att skapa en rolig och stimulerande roll. 

Om dig

  • Du har högskoleexamen inom informationssäkerhet eller flerårig arbetserfarenhet inom området.
  • Du har B-körkort, resor i tjänsten förekommer.
  • Om du har utbildning eller erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning, arkivkunskap eller motsvarande område är det meriterande.
  • För den mer flexibla delen av rollen kan relevanta kompetensområden vara till exempel IS/IT i offentlig förvaltning, ärendeberedning, projektledning, förändringsledning, systemvetenskap eller programmering. 

Vi söker dig som har ett intresse för informations- och IT-säkerhet samt beredskapsfrågor knutet till hälso-och sjukvård. Du är öppen för utveckling och utmaningar inom arbetsområdet. Du är strukturerad, målinriktad och tar gärna egna initiativ. Du har ett systematiskt arbetssätt och stark integritet. Vidare har du analytisk förmåga, är noggrann och flexibel. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga, är prestigelös och lyhörd för andras behov. Du lever upp till Närhälsans kärnvärden som är Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.  

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Säkerhetsprövning kommer att ske innan tillsättning. Säkerhetsprövning innebär att säkerhetssamtal samt bakgrunds- och registerkontroll genomförs innan beslut om anställning tas. 

Tjänstgöringsställe är på något av Närhälsans fyra kontor i Vänersborg, Skövde, Borås eller Göteborg. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Vänersborg, Skövde eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2469
Kontakt
  • Torbjörn Svedung, Enhetschef, 0720830325
Facklig företrädare
  • Lisa Norberg, Vision, 0700-207784
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb