Skaraborgs Sjukhus, Läkare Akutmottagningen

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Akutmottagningen i Skövde tar hand om alla typer av akuta sjukdomstillstånd och trauma hos patienter i alla åldrar. Med över 60 000 besök årligen är vi en av landets största akutmottagningar och efter inflyttning i helt nybyggda lokaler december 2023 är vi också en av Sveriges modernaste. I verksamhetsområdet ingår även ambulanssjukvården samt en akutsjukvårdsavdelning. Detta erbjuder en unik möjlighet att jobba med akutsjukvård utifrån ett brett sjukdomspanorama i en organisation med en sammanhållen akutsjukvårdskedja. Akutmottagningen i Skövde är en del av Skaraborgs sjukhus som bedriver specialistsjukvård på fyra orter i Skaraborg inom ett trettiotal specialiteter och har över 4000 medarbetare.

 

Beskrivning
Vi söker dig som vill vara med och bygga vidare på vår framgångsrika akutläkarsatsning som påbörjades 2017. I dagsläget är vi 5 specialister varav 4 i akutsjukvård och sju ST-läkare. Vårt långsiktiga mål är att ersätta dagens specialitetsbundna jourlinjer med en fullt utbyggd akutläkarverksamhet och bygga en akutsjukvårdskedja i toppklass. Vi lägger stor vikt vid att skapa en bra arbetsmiljö och arbetsvillkor som ger möjlighet till balans mellan jobb och fritid. Målet är att den som vill ska kunna jobba ett helt yrkesliv som akutläkare.

Efter introduktion till sjukhuset och akutmottagningen kommer du att börja arbeta på vår akutläkarlinje med handläggning av patienter från flera av akutens olika jourlinjer med stöd av dina akutläkarkollegor samt primär- och bakjourer. Du kommer tidigt under din tjänstgöring att gå en extern kurs i akut omhändertagande och får mer ansvar för larmpatienter i takt med att ökad erfarenhet. När du kommit in i din roll som akutläkare kommer du även att delta i handledning och undervisning av läkarstudenter och AT-läkare. Du deltar självklart i klinikens internutbildning tillsammans med våra ST-läkare. Vår ST-utbildning följer ett strukturerat utbildningsmaterial med både praktisk och teoretiskt innehåll kopplat till målbeskrivningar från Svensk förening för akutsjukvård. Om du trivs och allt fungerar bra är målsättningen att tjänsten ska övergå till en ST i akutsjukvård.

Som person lockas du av teamarbete, akut omhändertagande, differentialdiagnostiska resonemang, omväxlande arbetsuppgifter och stundtals högt tempo. Du är ödmjuk inför din egen kompetens och dess begränsningar och förstår vikten av att be om hjälp när du ställs inför situationer som du inte är van att hantera. Vi ser gärna att du vill vara med och utveckla verksamheten samt skapa goda rutiner och samarbetsvägar mellan akutsjukvården, slutenvården och primärvården.

Kvalifikationer
Svensk läkarlegitimation. Tidigare erfarenhet av arbete inom akutsjukvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Rekrytering kommer att ske fortlöpande.

Välkommen med din ansökan! Bifoga meritförteckning och betygskopior.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Hösten 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar/vecka
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2391
Kontakt
  • Fredrik Sahlin, Processchef, 0510-85065
Facklig företrädare
  • Josefine Nyström, Läkarförbundet, 0500-443883
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-08-15
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb