Folkhögskoleförvaltningen, Fristads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. På flertalet av våra skolor samt på förvaltningsnivå driver vi också olika projekt inom en rad områden. Till förvaltningen hör också Validering Väst samt uppdrag VIA som är ett stöd för individer som står längre från arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 200 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs och Växa - en kurs för personer med funktionsvariation. Utav våra deltagare studerar ca 60 allmän kurs, yrkesbiodling eller vävning på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Till allmän kurs söker vi en pedagog med kompetens att undervisa i engelska på gymnasienivå och i samhällskunskap på grundskole- och gymnasienivå. Tjänsteunderlaget består av 50% engelska (Engelska 5 och 6) och 50% samhällskunskap (Samhällskunskap åk 9 och Samhällskunskap 1b). I den ena gruppen på gymnasienivå läses samhällskunskapen i ämnesövergripande teman tillsammans med historia och religion. Tjänsten är ett vikariat under höstterminen pga en föräldraledighet resp en sjukskrivning.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen i engelska och samhällskunskap med inriktning mot gymnasiet, vuxenutbildningen eller grundskolans senare år eller kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Vi ser gärna att du har folkhögskollärrarutbildning.

Det är meriterande om du har kunskaper om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och erfarenhet av att jobba med personer som behöver stöd i sitt lärande och sin personliga utveckling. Att du har arbetat på eller själv gått på folkhögskola är också ett plus.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform där lärandet och deltagarnas personliga utveckling står i fokus. Som lärare har du fantastiska möjligheter att utforma lärandet utifrån din pedagogiska kompetens och deltagarnas behov och önskemål.

Vi söker dig som är skicklig på att utveckla deltagarnas självkänsla och självständighet, och kan motivera och utmana dem på rätt nivå. Du är lyhörd, tydlig och strukturerad i din lärarroll. Dessutom har du lätt för att samarbeta med kollegor, deltagare och skolledning och tror på att ämnesövergripande samarbeten ger ett mervärde för deltagarna.

Villkor

Vikariat under perioden 240801-241220.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240801
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Fristad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2383
Kontakt
  • Inka Horstmann, Rektor, 0700-824867
Facklig företrädare
  • Elisabet Nilebrant, Sveriges Lärare, 0700-825157
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb