Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ortopedteknik och sterilteknik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Sterilteknik Östra finns på Östra Sjukhuset och består av cirka 20 medarbetare. Enheten ingår i verksamhetsområde Ortopedteknik och Sterilteknik som består av fem enheter med totalt cirka 140 medarbetare. Vi tillgodoser operationsavdelningar, mottagningar, vårdavdelningar och externa kunder med sterilt gods. Universitetssjukhusets tre steriltekniska enheter (Östra, Sahlgrenska och Mölndal) har ett tätt samarbete, moderna och effektiva sterilprocesser, rationella flöden, hög kvalitet och bra arbetsmiljö.

Vi söker nu en enhetschef till Sterilteknik Östra som vill leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. Vi erbjuder ett utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och göra skillnad.

Vad erbjuder vi?

Som enhetschef har du personal-, ekonomi-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar för den steriltekniska enheten. Till ditt stöd finns stabsfunktioner som bland annat controller, verksamhetsutvecklare, HR-specialist och FoU-strateg. Sahlgrenska Universitetssjukhuset satsar på chef- och ledarskapet, eftersom vi vet att chefer är helt avgörande för att utveckla vården framåt. Vi erbjuder därför många utvecklingsmöjligheter, mentorskap och nätverk internt för dig som arbetar som chef hos oss. Som ny chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset kommer du också att få möjlighet att gå ett introduktionsprogram med olika chefsutbildningar. Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Arbetsuppgifter

I din roll som enhetschef ska du skapa delaktighet i personalgruppen för att uppnå verksamhetens mål. Du är aktiv i verksamhetsutveckling med fokus på det steriltekniska uppdraget. Du arbetar aktivt och ofta med schemläggning och drivs av att främja goda relationer med klientenheterna för att säkerställa sömlös tjänsteleverans. Som chef hos oss är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i ett nära samarbete med övriga chefer i verksamhetsområdets ledningsgrupp, där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. Verksamhetens tre steriltekniska enheter har ett nära samarbete kring driften där du förväntas ingå.

Om dig

Du som söker tjänsten bör ha chefserfarenhet och gärna kompetens inom sterilteknik eller från en operationsavdelning, alternativt annan arbetserfarenhet som arbetsgivaren ser som tillämpbar.

Vi söker en ledare som är en tydlig och synlig chef och som kan driva ett långsiktigt arbete mot uppsatta mål. Du är välorganiserad, ansvarstagande och en lagspelare. Du visar omtanke och lär känna dina medarbetare. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga samt erfarenhet av förändringsledning.

Vi ser det också som meriterande med goda kunskaper av processflöden. Vi tror även att kompetens inom schemaläggning av personal är fördelaktigt att ha. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

Som chef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga, är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund överensstämmer med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Intervju för tjänsten kommer att hållas den 5:e samt 10:e juni.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2372
Kontakt
  • Verksamhetschef, Aris Seferiadis, 0700-852651
Facklig företrädare
  • Kommunal, Malin Roos, 031-3430736
  • Vårdförbundet, Magnus Hansson, 0733-314942
  • SACO, Torbjörn Johansson, 0735-965519
  • Vision, Kristina Lund, 031-3428879
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb