Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
Axevalla hästcentrum hittar du mellan Skara och Skövde. På Axevalla hästcentrum läser man Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Vi erbjuder alla våra elever möjligheten att bo på internat. Det övergripande målet för verksamheten är att stödja eleverna mot måluppfyllelse i skolan och att eleverna känner sig trygga. I arbetet ingår därför att stödja och motivera eleverna i deras utveckling och lärande samt att skapa studiero, och en meningsfylld fritid och vardag under sina studie år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som vill arbeta som fritidsassistent/fritidsledare på skolans internat. I arbetet ingår det att ha kontakt med föräldrar till elever samt en god kontakt med de övriga i arbetslaget. I verksamheten anordnas olika kvällsaktiviteter, initierade av personal eller av elever själva. Under arbetspasset tar du dig tid för pratstunder och ger vuxenstöd kring det som eleverna har behov av. Tillsammans med kollegor ansvarar du för att upprätthålla god ordning på internatet så att alla ska trivas, känna sig trygga och utvecklas så långt som möjligt. Arbetstiderna är förlagda till eftermiddagar, kvällar, nätter och morgnar.

Du behöver vara socialt lagd och ha lätt för att skapa relationer med ungdomar. Du ska vara en vuxen förebild med stor ansvarskänsla och professionalitet. Vi arbetar lågaffektivt och stödjande i alla lägen. Du bör också känna dig trygg i att hålla i kvällsaktiviteter för ungdomar.

Kvalifikationer - vi söker dig som:

  • Har eftergymnasial utbildning som fritidsledare eller socialpedagog. Du kan också ha annan utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Har erfarenhet av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer. 
  • B-körkort för manuell växellåda.
  • God IT-kunskap.
  • Det är meriterande om du har erfarenheter av arbete inom skola eller liknande internatverksamhet.

Då Axevalla är en skola för våra inriktningar inom häst ser vi gärna att du ha ett hästintresse eller har du egen erfarenhet av häst i någon form.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde med start 5 augusti 2024, 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett utdrag via Polismyndigheten. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 7 juni. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2308
Kontakt
  • Nicklas Dahlqvist, rektor, 070-0825634
Facklig företrädare
  • Erika Volmarsdotter, Kommunal, 072-4537617
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb