Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vill du vara med att bygga för framtiden hos en av Sveriges största IT-organisationer? Vi söker nu en teknisk specialist, som vill vara med att utveckla våra tekniska lösningar inom kritisk kommunikation, så att den klarar av framtidens säkerhets- och tillgänglighetskrav samt de funktionella behov som finns i våra olika verksamheter.

Vill du vara med och skapa värde för Västra Götalandsregionens samtliga förvaltningar och verksamheter inom hälso- och sjukvård för personal, patienter och medborgare? Då är det dig vi söker.

Ditt uppdrag
Som teknisk specialist arbetar du med drift av applikationer och teknik inom Kritisk kommunikation mot våra interna och externa användare. Du har en djup kompetens inom ett eller några av våra tekniska områden, och har stort fokus på utveckling av teknik inom området. Du utgör en förebild för andra medarbetare, och har en god förmåga att dela med dig utav din kunskap och erfarenhet. Du har mycket stor förmåga att arbeta självständigt, tar ansvar för ditt delområde och kan leda en arbetsgrupp eller ett team. Du har förmåga att representera ditt delområde i olika forum samt har god förmåga att arbeta proaktivt.

Produktområdet
Produkten Kritisk kommunikation ingår i produktområdet Telekom, och omfattar nuvarande Rakel och kommande Rakel G2 samt Ambulanskommunikation. Funktioner som skall fungera i vardagen liksom vid allvarlig händelse eller annan kritisk situation.

Inom produktområdet Telekom ansvarar vi även för att telefonsamtal når rätt mottagare i rätt tid. Telefonsamtalet är ett av verksamhetens viktigaste kommunikationssätt och kan vara skillnaden mellan liv och död. Även larm- och meddelandefunktioner är viktiga för våra verksamheter då dessa får personal att agera i allvarliga situationer så som hjärtstopp eller akuta kejsarsnitt.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjligheten att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare.

Vi kan ge dig en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar emot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Detta innebär unika möjligheter att utvecklas vidare och personligt anpassade utbildningar inom området.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
För rollen som teknisk specialist har du relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens där du arbetat med utveckling och drift av It-tekniska lösningar och applikationer.

Du kommer att tillsammans med teamet nyutveckla, förvalta och livscykelhantera teamets produkter och tjänster. Du har förståelse och intresse för hur en applikation eller IT-system är uppsatt för att den ska ha en hög säkerhet, tillgänglighet och robusthet. Begrepp som är ledord i vårt arbete.

En viktig del är att förebygga och åtgärda kvalitets- och driftsäkerhetsbrister, att arbeta med konfigurering, integrationer och utveckling. I rollen arbetar du både med implementation och förvaltning, omvärldsbevakning och framdrift för att förflytta och förbättra produktens leveranser. Utveckling och kodning av befintliga applikationer utförs i huvudsak av leverantören, men du behöver kunna skapa skript och hantera SQL-databasoperationer i syfte att bistå i driftsättning, testning och felsökning, men även ny och vidareutveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du passar väl in i teamet. Vi ser att du är en lagspelare, är ansvarstagande och arbetar strukturerat. Du är van att arbeta med rutiner, dokumentation och arbetsflöden som underlättar för slutanvändaren. Du förstår behoven som kommer in ifrån användarna och hur de kan omvandlas till tekniska lösningarna för att möta behoven.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Din personliga inställning väger tungt, men vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Windows servrar
 • SQL-databaser (PostGre SQL, Microsoft SQL)
 • Erfarenhet av att jobba i enterprise och staging-miljö
 • Geografiska informationssystem(Carmenta, LeaFlet)
 • Powershell, Power Bi eller motsvarande, JSON
 • Utveckling med fokus på API-integrationer
 • Certifikathantering
 • Agila arbetsmetoder

Ditt arbete kommer beröra viktiga frågor som rör allas våra liv, då vi arbetar med att utveckla IT-lösningar för såväl prehospital hälso- och sjukvård som för stab och ledningsfunktioner. Vi ser att du har ett stort intresse för driftsäkerhet, digitalisering och ny teknik. Du är noggrann och van vid att ta eget ansvar och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas, vilket kan ställa krav på svensk medborgarskap.

Körkort är önskvärt då vi arbetar inom hela regionen. Vi har kontor i Borås, Mölndal, Vänersborg och Skövde.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal, Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg​
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2267
Kontakt
 • Eleonor Ejnarsson, sektionschef, 072-5029632
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb