Närhälsan Kallebäck vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Kallebäck Vårdcentral/BVC är en nyetablerad digifysisk vårdcentral i helt nya lokaler. Vi erbjuder vård via digitala arbetssätt när patientens aktuella vårdbehov tillåter och vård på plats i våra lokaler när det behövs. Vårdcentralen är belägen i ett expanderande bostadsområde strax söder om Liseberg och tillhör stadsområdet Centrum i Göteborg. Verksamheten öppnade i oktober 2023 och för att matcha den stadiga pålistningen av nya patienter söker vi nu ytterligare en distriktssköterska.

Vi erbjuder en inspirerande och utvecklande arbetsmiljö, hög kompetensnivå bland dina kollegor och en stark gemenskap i det dagliga arbetet. Som anställd hos Närhälsan får du tillgång till olika utvecklingsmöjligheter, till exempel genom interna utbildningar och mentorskapsprogram. Du kan läsa mer om de fördelar och förmåner som ingår i din anställning hos Närhälsan här: Närhälsan fördelar och förmåner.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan. 

Om arbetet

Tjänsten som distriktssköterska på Kallebäck Vårdcentral omfattar alla förekommande arbetsuppgifter inom det allmänmedicinska området och inkluderar möten med patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande i första linjens vård, både via telefon, hembesök, digitala vårdmöten och på mottagningen. I nuläget tillhandahåller verksamheten e-tjänster som videobesök, självincheckning, egenmonitorering, iKBT, 1177 samt en chattfunktion och triagering online.

Arbetsuppgifterna innefattar både teamarbete och självständigt arbete med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter. Vi arbetar i nära samarbete med varandra på          vårdcentralen och med BVC, liksom med andra aktörer såsom hemsjukvård och annan specialistvård. Tillsammans med dina kollegor och vårdcentralsledningen ansvarar du för att utveckla och driva verksamheten framåt. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del av vårt uppdrag, därför ingår även handledning av studenter som del i din roll på vårdcentralen.

Vi erbjuder flexibla arbetslösningar, vilket innefattar en möjlighet att arbeta viss del på distans.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till distriktssköterska. Det är meriterande om du har utbildning inom diabetessjukvård liksom om du har erfarenhet från arbete inom primärvården samt med digital vård.

Du är en person som är noggrann, tar initiativ i arbetet, har en god problemlösningsförmåga och är trygg med att fatta egna beslut. Du trivs också med teamarbete.

För att fungera i rollen är det viktigt att du känner dig bekväm med digitala system och med att alternera mellan fysiska och digitala kontakter med patienter, baserat på de medicinska behoven. Du behöver också vara genuint intresserad av att initiera och samarbeta kring utvecklingsfrågor i olika faser på ett konstruktivt sätt.

Vidare lockas du av att ta dig an nya utmaningar, ser möjligheter i förändringar och har ett situationsanpassat förhållningssätt. I mötet med patienter, samverkansparter och dina teamkollegor är det en självklarhet för dig att vara engagerad, lyhörd, tillmötesgående och ha ett gott bemötande. Likaså är det självklart för dig att formulera dig väl i både tal och skrift. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker på vårdcentral under v.24

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2261
Kontakt
  • Eva Michalek, Enhetschef, 0767-232159
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 0700-823646
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb