Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningsavdelning barn och unga vuxna

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

På Ätstörningscentrum barn och unga vuxna utreder och behandlar vi patienter med allvarlig ätstörning i åldrarna upp till 25 år. I tjänsten är uppdraget är att arbeta med patienter 18-25 år och i ett nära samarbete med enhetschef.

Vi samarbetar i vårdkedja med specialiserad mottagning, dagsjukvård och slutenvård, med kontinuitet som viktigt ledord. Ätstörningscentrum har ett Nationellt Högspecialiserat Uppdrag. Det innebär att verksamheten har en spännande och utvecklande uppgift framför sig som du kommer att vara en del av.

Det bedrivs även forskning och ett löpande metodutvecklingsarbete på mottagningen, för att säkerställa vård av hög kvalitet. 

Vi söker nu två specialistläkare till vår mottagning som  tillsammans med oss vill bedriva en ätstörningsspecialiserad vård i toppklass!

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare hos oss blir du en del av ett tvärprofessionellt team med bland annat sjuksköterska, psykolog, dietist, skötare och sekreterare. Vi har ett gott samarbetsklimat och känner ett stort engagemang för våra patienter.

I arbetsuppgifterna ingår att utreda, diagnostisera, behandla och följa patienter. Det innefattar också rådgivning till patienter och deras föräldrar. Du förväntas arbeta tätt tillsammans med våra barnpsykiater på Ätstörningscentrum.

Du kommer att ha ett nära samarbete med slutenvårdsavdelning och dagvårdsenhet.

I ditt arbete ingår också att vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. Jourtjänstgöring ingår i uppdraget.

Du kommer att, om du så önskar, ha möjlighet att kombinera ditt kliniska arbete på Ätstörningscentrum med forskning på upp till 40 % av din totala arbetstid.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i vuxenpsykiatri eller barnpsykiatri, alternativt annan specialistutbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är viktigt att våra medarbetare har god förmåga att kommunicera på svenska och kan göra sig förstådda i skrift. Din språknivå bör lägst vara C1 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk).

Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och/eller ätstörningsspecialiserad vård är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha lätt för att samarbeta med andra. Vi ser det som positivt att du har ett intresse för att engagera dig i utvecklingsarbete. 

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1859
Kontakt
  • TF Specialistläkarchef, Susanna Pfeil Jakobsson, 0724534073
  • Enhetschef, Anna-Line Solberg, 0313435459,0700823691
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy, 0700-816763
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb