Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kardiologi, Avd13 hjärtavdelning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vår verksamhet

Avdelning 13 är en veckoavdelning med till största delen planerad vård. Våra patienter kommer hemifrån alternativt inneliggande från andra sjukhus för att göra olika typer av interventioner, medicinjusteringar eller utredningar. I anslutning till avdelning 13 ligger dagvården för patienter som förväntas kunna göra sitt ingrepp eller behandling polikliniskt. Avdelning 13 & Dagvård är en del i verksamhetsområde Kardiologi där såväl basal som högspecialiserad hjärtsjukvård bedrivs. Här finns goda karriärmöjligheter för dej som tycker att kardiologi är spännande och vill utvecklas vidare hos oss.
Här kan patienten erbjudas hjärtsjukvård genom hela vårdkedjan från det mest akuta omhändertagandet till intervention/operation och vidare till uppföljning och rehabilitering via öppenvård.


Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete i en spännande verksamhet med inriktning mot planerad kardiologisk utredning, behandling och intervention. Du får bli en del i vårt team av kollegor där vi har ett öppet och hjälpsamt arbetsklimat. Vi är några som jobbat länge och har lång erfarenhet medan andra är lite nyare och har färska kunskaper. Tillsammans utvecklas vi och lär av varandra. Vi erbjuder dig individuell introduktion under minst fyra veckor.
Inom verksamheten finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra instruktörer på kardiologen erbjuder kontinuerligt både teoretisk och praktisk utbildning. Via Utvecklingscentrum har du möjlighet att läsa kurser inom Hjärtsjukvård på högskolenivå. Där erbjuds även en specialistutbildning med inriktning mot Kardiologisk omvårdnad.

Vid önskemål finns goda möjligheter att i sammanhängande perioder rotera mellan dag- och natt-tjänstgöring.


Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden av patienter som genomgår olika undersökningar och/ eller behandlingar. Arbetsuppgifterna är omvårdnadsmässigt och medicinskt varierande och du har många patientkontakter under en vecka. Du arbetar för en god och säker vård utifrån rutindokument och väl inarbetade rutiner.


Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har jobbat minst ett par år i yrket. Har du erfarenhet av kardiologi eller liknande verksamhet är det meriterande.
Vi söker dig som är serviceinriktad, lösningsorienterad och har ett intresse för hjärtsjukvård. Det är
viktigt för oss att du har god samarbetsförmåga och är flexibel och vill bidra till teamarbetet kring våra patienter.


Varmt välkommen till oss!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1798
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Susanne Henningsson, 031-3426951
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Lisbet Wirtberg , 031-3421026
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb