Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
I utkanten av Skara, inbäddat i grönska och omgivet av böljande fält, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Skolan har 230 hektar åker, 16 hektar naturbete och 60 hektar egen skog. På gården finns även 65 mjölkkor, 60 ungdjur och 8 tackor med lamm. På Uddetorp erbjuder vi inriktningen lantbruk. Skolan växer och är populär att söka till. Vi har 185 gymnasieelever och närmare 300 vuxenstuderande på anläggningen.

Vårt Kompetenscentrum är samlingsnamnet för all projekt- och testverksamhet vi genomför, ofta tillsammans med samarbetspartners. Vårt uppdrag fokuserar på innovation och hållbar utveckling inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik.

Arbetsuppgifter
Vi söker en yrkeslärare och djurskötare inom området lantbruksdjur. Som lärare på yrkesutgången Lantbruksdjur ska du lära eleverna grunderna om kor, grisar, får och fjäderfä – allt från foder till avel samt regelverk som rör arbete med lantbruksdjur. Som djurskötare ansvarar du tillsammans med dina kollegor för djuren på gården. 

I tjänsten ingår:

 • Mjölkning och dagliga rutiner med djuren.
 • Planering och uppföljning av djurbesättningarna och gården.
 • Undervisning i kurser som elever och studerande läser inom lantbruksdjur på gymnasiet och vuxenutbildningar.
 • Undervisning i uppdragsutbildningar och kurser inom Biologiska yrkeshögskolan (BYS).
 • Att vara delaktig i planering och utveckling, av verksamheten och undervisningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad husdjursagronom, etolog, lantmästare, agrotekniker eller motsvarande eftergymnasial utbildning och som har yrkeserfarenhet från lantbruk med mjölkproduktion

Du ska ha stort intresse av den gröna näringen samt vill verka för att alla elever/studerande ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar mot sina mål. Du är flexibel, målinriktad och tar initiativ till samarbete med kollegor. Du ingår i två arbetslag där olika kunskaper och erfarenheter möts. Du kommer att vara en brygga mellan undervisning och produktion med en unik möjlighet att utveckla elever och studerandes kunskaper mot kursernas mål och branschens krav.

Vi söker dig som är utvecklings- och målinriktad, noggrann och som tycker om att befinna dig i en föränderlig vardag tillsammans med elever, studerande och kollegor. Du har goda, såväl teoretiska som praktiska kunskaper inom lantbruk.

Vi sätter eleverna och deras kunskapsutveckling i centrum. Du behöver därför vara lyhörd för deras behov, förutsättningar och erfarenheter. Du präglas av öppenhet, prestigelöshet och har stor vilja till utveckling och samarbete.

Körkort B för manuell växellåda är ett krav. 

Meriterande kvalifikationer

 • Yrkeslärarexamen. Om du saknar lärarlegitimation ska du vara villig att läsa till det under anställningen. 
 • Erfarenhet av undervisning.
 • Yrkeserfarenhet från lantbruk med grisproduktion, får, fjäderfä.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tillsvidareanställning med 100% sysselsättningsgrad. Tillträde i början av juni, eller enligt överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag men senast 21 april 2024. För att få en anställning inom skolan krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du kan ansöka om ett utdrag via: Skola eller förskola, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se)

Är du nyfiken på jobb inom Naturbruksförvaltningen, tveka inte att höra av dig så berättar vi mer om vår verksamhet. Du kan även få komma på ett besök hos oss.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Tilsvidareanställning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1772
Kontakt
 • Samuel Björk, 0767219393
Facklig företrädare
 • Pia Jonsson, Kommunal, 073-5662052
 • Johan Tropp, Sveriges lärare, 070-2417705
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb