Folktandvården, Specialisttandvården Mölndal

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Vi söker en glad och positiv tandsköterska, nyutbildad eller erfaren som förstår vikten av god service och bra bemötande till Specialistkliniken för Oral Protetik Mölndal. Brinner du för protetik och stora bettrehabiliteringar eller har ett genuint intresse för att lära dig, då är du rätt person för oss! 

Huvuduppdrag och arbetsuppgifter

På Oral Protetik Mölndal träffar du patienter i åldrarna tonår och uppåt med olika stora vårdbehov. Som tandsköterska hos oss har du en mycket viktig roll för att patienterna ska känna sig väl bemötta och trygga under sitt besök. Du får användning av hela din kompetens samtidigt som tjänsten också ställer krav på både kreativitet, empati och inte minst servicekänsla.

I tjänsten ingår bland annat:

 • samarbete med specialisttandläkare där du assisterar vid kliniskt arbete. 
 • planering med tandtekniska lab
 • arbete med patient- och remissadministration ingår som viktiga delar av arbetet 

Vi är en del av Specialistkliniken för bettfysiologi, endodonti, oral protetik och parodontologi. Kliniken är en av fem specialistkliniker vid Folktandvården SU/Mölndal och där assisterande personal till del har specialitetsövergripande arbetsuppgifter. Kliniken är remissinstans samt bedriver omfattande konsultationsverksamhet. Kliniska auskultationer av allmäntandvårdens tandvårdspersonal från VG-regionen är en naturlig del av den kliniska vardagen.
Vidare deltar kliniken i regionens ST utbildningsprogram. 

Hos oss arbetar idag sammanlagt 19 medarbetare. Vid avdelningen för protetik är vi för närvarande 3 specialisttandläkare och 3 tandsköterskor. Läs gärna mer om våra öppettider och hur du hittar hit: Oral protetik, Mölndal - Folktandvården (vgregion.se)

Kompetenskrav och profil

 • Utbildad tandsköterska med en godkänd utbildning av MYH (Myndigheten för Yrkeshögskolor)
 • Intresse för framför allt vuxentandvård med protetisk inriktning
 • Kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift
 • Förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och klokt sätt
 • Kunna ge ett stabilt och lugnt intryck även när det är mycket att göra
 • Förmåga att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört sätt
 • Som person är du kreativ, empatisk och har en god servicekänsla

Är du ny i yrket får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första tiden. Handledningsprogrammet är en del av vårt tvååriga utvecklingsprogram för nyutbildade tandsköterskor. Vidare kommer du att få bra stöttning av våra erfarna sköterskor och specialister

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1765
Kontakt
 • Klinikchef: Övertandläkare Björn Fürst, 070-0824126
Facklig företrädare
 • Jeanette Hildingsson, Vision, 010-4419190
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb