NU-sjukvården, Område III, Kvinnokliniken

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Område III omfattar Kvinnoklinik, Barn- och ungdomsklinik, Barn-och ungdomspsykiatri, Bild- och Funktionsmedicin, Vuxenpsykiatri och Nära specialiserad vård med totalt ca 1540 anställda som arbetar inom området, varav cirka 270 vid Kvinnokliniken.

Kvinnokliniken arbetar med kvinnors hälsa i livets alla skeenden. Vår verksamhet är bred och vi tar hand om patienter i alla åldrar med gynekologiska problem och gynekologisk sjukdom, vid graviditet och förlossning.
Kvinnosjukvården är uppdelad i två delar: gynekologi och obstetrik. Den gynekologiska delen består av en mottagning och en avdelning, samt även en gynekologisk akutmottagning med verksamhet dygnets alla timmar.

Inom förlossningsvården har vi en mottagning för gravida och nyförlösta, förlossning och BB-avdelning. Förlossningsvården innebär att verksamheten arbetar dygnet runt.

Ledningsgruppen består av verksamhetschef, läkarchef, vårdenhetschefer och vårdenhetsansvariga överläkare.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten, området och NU-sjukvården. Din uppgift blir att skapa förutsättning för en högkvalitativ och säker vård med patienten i centrum och med en god och utvecklande arbetsmiljö där medarbetarna känner stolthet och arbetsglädje. Detta ställer stora krav på din ledarförmåga.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef har du ett övergripande ansvar för kvinnosjukvårdens medarbetare, arbetsmiljö, produktion och budget. Det innebär att du tillsammans med första linjens chefer ska leda, utveckla och följa upp verksamheten utifrån klinikens strategiska aktiviteter och mål. Du ska också etablera och bibehålla viktiga samarbeten inom organisationen och i regionen.

Du är underställd områdeschefen för Område III och ingår i områdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker en verksamhetschef med ett engagerat ledarskap som vill lägga stor vikt på att utveckla verksamheternas innehåll tillsammans med engagerade chefer och medarbetare.
Vi söker dig med goda chefs- och ledarerfarenheter. Du har relevant akademisk utbildning.

Vi söker en trygg ledare som är tydlig och kommunikativ. Du tar ansvar och skapar resultat. Du har förmåga att utveckla verksamheten i dialog med medarbetarna och ta vara på deras olika kompetenser.

Du är van att agera i ledningsgrupp och kan dela med dig av din kunskap och ditt engagemang både i områdets ledningsgrupp och i de verksamhetsledningar du själv leder. Stor vikt lägges vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1734
Kontakt
  • Rose-Marie Sandberg, Områdeschef, 0722-378202
Facklig företrädare
  • Annika Isaksson, Kommunal, MaryFoss,Vision,Vårdförbundetskansli
  • Johan Klaar, SACO, Samtliganåspåväxel010-4350000
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb