Koncernkontoret Koncernstab Digitalisering, Infrastruktur och cybersäkerhet

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.  

Nu söker vi en systemutvecklare som vill vara med och bidra till Västra Götalandsregionens digitala resa. Koncernstab digitaliserings (KSD) implementation av ServiceNow stödjer flera verksamhetsområden. Vi har en av norra Europas största ServiceNow installation och är i framkant gällande utveckling i plattformen. För att utnyttja möjligheter som plattformen erbjuder samt ta fram lösningar enligt de krav som förvaltningen för ServiceNow har, behöver förvaltningen för IT-stödet förstärkas. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare! 

Ditt uppdrag
Som Systemutvecklare hos oss inom ServiceNow ansvarar du för genomförande av systemutveckling och konfiguration inom Koncernstab digitaliserings centrala plattform ServiceNow, som är kärnan i vår kundleverans och inom KSD. I din roll bidrar du med vidareutveckling av effektiva lösningar med ServiceNow-plattformen som verktyg.  

Du kommer att vara en viktig del av ett utvecklingsteam som förvaltar och utvecklar verktyget för behoven från verksamheten. Du kommer arbeta i ett team med en agil systemutvecklingsprocess och med mycket väl fungerande planering och samarbete med våra kravställare.  

Du arbetar bland annat med att vidareutveckla funktionalitet för ServiceNow, utveckla användarvänliga Serviceportaler och servicekataloger, workflows och integrerade flöden samt att utveckla externa integrationer med stöd av vår integrationsplattform.

Vad kan vi erbjuda dig?
Du kommer att vara en del av ett framåtlutat och självgående team som ständigt arbetar mot samma mål: att bidra till Västra Götalandsregionens digitala resa och utveckla för framtiden. 

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad, därtill kan tjänsten även innebära en krigsplacering. 

För att lyckas i rollen behöver du:
Högskoleutbildning inom relevant område eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Du är ansvarfull, prestigelös och noggrann och drivs av att göra nytta för användare och ditt team. Du tycker mycket om att samarbeta med andra kompetenser, samtidigt som du även trivs att arbeta självständigt. Du är empatisk och lyhörd för både användares och kollegors behov i ditt dagliga arbete där du ser till teamets bästa. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Vi ser helst att du utgår från territoriet Västra Götalandsregionen. 

Vi söker dig som har:  

 • Några års erfarenhet av ServiceNow plattformen 
 • Erfarenhet av att arbeta eller utveckla i HTML, CSS, JavaScript  
 • Erfarenhet av Web Services Integrationer (SOAP, REST) 
 • God kunskap inom ITIL 

Det är meriterande om du har ServiceNow certifieringar.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs gärna mer om våra förmåner, verksamheter och vår avdelning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal, Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1515
Kontakt
 • Fredrik Klasson Widell, Sektionschef, 0702-530331
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb