Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 7, Neurologimottagning

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Vi har sju specialister/överläkare samt en ST-läkare, och behöver dig för att vi ska bli ett komplett team. Verksamhetsområdet omfattar internmedicin inklusive strokevård, neurologi, rehabiliteringsmedicin, hematologi och reumatologi.

Den neurologiska verksamheten bedrivs vid en öppenvårdsenhet med dagsjukvårdsavdelning och mottagning samt tillhörande slutenvårdsenhet med 5 vårdplatser för neurologi. Strokeenheten med 23 vårdplatser, ligger som en egen enhet på samma vårdavdelning och sköts av läkare inom intermedicin. Arbetssättet är teambaserat med diagnossamordnande sjuksköterskor som följer patienten. Det finns i dag kontaktsjuksköterskor för Parkinson, MS, epilepsi, hjärntumörer och motorneuronsjukdomar.

Arbetsuppgifter

Ta emot och bedöma inkommande remisser. Handlägga besök vid mottagningen och dagsjukvårdsavdelningen i samarbete med övriga teammedlemmar. Fungera som konsult i neurologiska frågeställningar för övriga sjukhuset och primärvården. Handleda läkare under utbildning på kandidat-, AT-, BT och ST-nivå. Sedvanliga arbetsuppgifter på neurologiavdelning som överläkare/specialist.

Helgtjänstgöring på stroke/neurologiavdelning, inte kontinuerligt schemalagt men kan vara aktuellt enligt särskild överenskommelse och röda dagar.

Vi försöker vara flexibla och möjligheter finns förutom arbete på plats på mottagningen även digitalt på distans. Vi tar hänsyn till egna önskemål i den mån det går mot övriga i arbetsgruppen och målet är att ha en rotation mellan ovannämnda positioner.

Kvalifikationer

Specialistkompetens i neurologi.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/965
Kontakt
  • Karin Kihlberg, 0722469311
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, viaväxeln0500-431000
Publicerat 2024-02-19
Sista ansökningsdag 2024-03-17

Tillbaka till lediga jobb