Habilitering & Hälsa, Habilitering barn o ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning

Habilitering Vänersborg barn och ungdom ger utredande och behandlande insatser till barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.   
Vi har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi arbetar i tvärprofessionella team, som består av administrativ personal, arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska och specialpedagog. Patient, närstående och berörda professioner formulerar gemensamt mål för aktuell insats och vi arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt.

Vi söker nu en enhetschef till mottagningen i Vänersborg. 

Arbetsuppgifter

Med ett närvarande och tydligt ledarskap skapar du förutsättningar för god vård och service för patienter och deras närstående, samt ett öppet arbetsklimat som inspirerar till engagemang och samarbete. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande arbete. Ditt uppdrag som enhetschef blir att stimulera fortsatt hög kvalitet i vården och god arbetsmiljö. Du planerar, leder och utvecklar verksamheten med patienten i fokus utifrån Habilitering & Hälsas mål och ansvarar för ekonomi, personal och verksamhet. Vidare driver du det operativa arbetet på mottagningen samt strategiskt arbete tillsammans med övriga chefskollegor i ledningsgruppen. Du jobbar i nära samarbete med enhetschef på Habilitering Vänersborg vuxen (som du också delar lokaler med) samt övriga chefer inom habilitering i regionen.


Kvalifikationer

Habilitering & Hälsa liksom vården i övrigt, har en stor utmaning i omställningen av den framtida vården och du behöver tycka att det är roligt och stimulerande att arbeta med utveckling.
Vi söker dig som har erfarenhet av hälso- och sjukvård samt minst treårig högskoleutbildning relevant för uppdraget och verksamheten. Det är meriterande om du har erfarenhet av hälso- och sjukvård och/eller ledarskap i en politiskt styrd organisation.
Du har en god samarbetsförmåga, som främjar ett arbetsklimat som bygger på öppenhet och delaktighet, och du har ett hälsofrämjande förhållningssätt. Ditt ledarskap bör vara ett gott föredöme med omtanke och förmåga att motivera och inspirera. Du har även en god organisatorisk och analytisk förmåga. Kunskap och erfarenhet av verksamhet habilitering är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

En första omgång anställningsintervjuer genomförs digitalt eftermiddag/kväll den 7 mars. Intervjuer av slutkandidater planeras till den 12 mars på plats i Vänersborg.
Testning av slutkandidater kan bli aktuellt och genomförs då på distans av regionens center för chefsrekrytering, VGR Akademin.

Vi erbjuder

  • En trevlig arbetsmiljö och engagerade kollegor med hög kompetens 
  • Ett variationsrikt arbete med möjlighet att utveckla verksamhet och arbetssätt
  • Kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov. 
  • Gemensamma förmåner för alla anställda inom Västra Götalandsregionen

Övrigt
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/883
Kontakt
  • Jenny Linder, verksamhetschef,, 0722-044526
  • Ebba Hartelius , enhetschef, 0733-173536
Facklig företrädare
  • Stellan Solgård, Vision, stellan.solgard@vgregion.se
  • Johan Lennartsson, SACO, 031-7592155
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-01

Tillbaka till lediga jobb