Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende, Mini-Maria Hisingen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vill du vara med och göra skillnad inom en rolig, spännande och krävande verksamhet där du har stora möjligheter att påverka din egen arbetssituation? Då tycker vi att du skall söka till oss.

Mini-Maria Göteborg består av tre mottagningar och vi har ett bra samarbete mellan enheterna. Vi samverkar även med vår egna slutenvård, BUP och övriga vårdgrannar. Du kommer ingå i en sjuksköterskegrupp bestående av fem sjuksköterskor. På Mini-Maria Göteborg pågår flera stora utvecklingsprojekt, bland annat har vi startat en pilot mottagning (Mini-Maria resursmottagning).

Mini-Maria Hisingen söker en legitimerad sjuksköterska till vår öppenvårdsmottagning för ungdomar 13-21 år med narkotika- eller alkoholproblem samt deras anhöriga. Det är en lättillgänglig mottagning dit unga människor och föräldrar kan söka sig på eget initiativ eller blir hänvisade för att få råd, stöd och behandling. Lättillgängligheten ger möjlighet till tidig upptäckt och tidiga insatser.

Tvärprofessionellt teamarbete är grunden i arbetet. Förutom legitimerad sjuksköterska består teamet av socionomer, psykologer, läkare, sekreterare samt en samordnare på mottagningen.

Mottagningarna drivs med delat huvudmannaskap mellan Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen. Psykolog, sjuksköterska, läkare och sekreterare är anställda av verksamhetsområde Beroende på Sahlgrenska Universitetssjukhuyset, och socionomerna är anställda av Göteborgs Stad.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består främst av hälsosamtal, teamarbete, bedömningar, läkemedelsuppföljningar och provtagning såväl som övrigt sedvanliga sjuksköterskeuppgifter.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska och har erfarenhet av psykiatri/substansbruk hos barn och ungdomar. Du har även erfarenhet av familjearbete och samverkan med kommun, motiverande intervju (MI) och av att hålla föreläsningar då detta ingår i tjänsten.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt likväl som i team. 

Övrigt

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/849
Kontakt
  • Enhetschef, Ulf Sammels, 0736-601841
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-03-10

Tillbaka till lediga jobb