Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Öppenvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vi söker dig som är specialistläkare och vill jobba i vår öppenvård.

BUP Göteborgs öppenvård består idag både av regionala och lokala enheter, mobilt team och dagjoursenhet under utveckling. Vi söker dig som har ett öppenvårdsintresse och som kan tänka dig variation i uppdraget.

BUPs läkargrupp består av cirka 25 läkare, specialister, ST-läkare och underläkare. Kliniken erbjuder förutom öppenvård akutvård och specialiserad ätstörningsvård.

Verksamheten kännetecknas av hög kompetens och tvärprofessionellt arbete. Vi strävar efter att erbjuda vård med hög kvalitet samtidigt som vi tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet. Forskningsbakgrund är meriterande och vi uppmuntrar generellt till en aktiv roll i utvecklingsprojekt och medicinska ledningsfrågor.

Vad erbjuder vi dig?

  • Aktiv läkargrupp
  • Flera nivåer av subspecialisering
  • Forskningsmiljö, utvecklingsprojekt
  • Extern handledning

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och göra skillnad för barn och ungdomar varje dag. Du tycker att det verkar spännande att jobba med varierade arbetsuppgifter och ingå i en vårdkedja kring barn och unga med psykisk ohälsa.

Som specialistläkare kommer du att ta emot och följa barn och unga samt deras vårdnadshavare, genomföra bedömningar, delta i neuropsykiatriska utredningar och ta ställning till medicinska behandlingar. Utöver ovanstående arbetsuppgifter kommer du att delta i tvärprofessionellt team samt utgöra medicinskt stöd för sjuksköterskor, psykologer och kuratorer. Du kommer också att arbeta tillsammans med övriga specialistläkare inom BUP.   

I ditt arbete ingår att vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. Forskningsbakgrund är meriterande och vi uppmuntrar generellt till en aktiv roll i utvecklingsprojekt och medicinska ledningsfrågor.

Dina arbetstider kommer i regel att vara vardagar kl. 8:00-16.45. Jourtjänstgöring ingår.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i barnpsykiatri, eller innehar specialistutbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är viktigt att våra medarbetare har god förmåga att kommunicera på svenska och kan göra sig förstådda i skrift. Din språknivå bör lägst vara C1 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk). Tidigare erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha lätt för att samarbeta och tycka om teamarbete där alla bidrar utifrån sin kompetens. Vi ser det som positivt att du är nyfiken och har ett intresse för att engagera dig i utvecklingsarbete. Forskningsbakgrund är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/795
Kontakt
  • TF specialistläkarchef, Susanna Pfeil Jakobsson, 0724534073
Facklig företrädare
  • SACO, Karin Nagy, 0700-816763
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-03-24

Tillbaka till lediga jobb