Västra Götalandsregionen, Västfastigheter bygg och förvaltning


Regionområde Västfastigheter Bygg och Förvaltning genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och ansvarar för program- och systemhandlingar, projektering samt genomförande. Våra kunder finns främst inom hälso- och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier samt resecentrum, buss och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Arbetsbeskrivning

Som teknisk strateg på enheten Regional styrning är ditt uppdrag att driva fastighetsrelaterade teknikfrågor av strategisk karaktär. Du leder interna tekniknätverk och representerar förvaltningens tekniska förvaltning i koncernövergripande utredningar och utvecklingsprojekt. Du ansvarar för att ta fram den samlade bilden av fastighetsbeståndets långsiktiga underhålls- och reinvesteringsbehov, och leder förvaltningens årliga äskande och uppföljning av reinvesterings- och underhållsmedel.

En central del av ditt uppdrag är att leda arbetet med utformningen och revideringen av förvaltningens tekniska kravställning i byggprojekt. Du verkar för att den tekniska kravställningen standardiseras och harmonierar med regionens övergripande mål. Du samlar in erfarenhet ifrån genomförda projekt och eftermarknadsfunktionen och arbetar dessa erfarenheter tillbaka in i kravställningen. Resor ingår i tjänsten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör med byggteknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har bred erfarenhet av tekniska fastighetsinstallationer, och har arbetslivserfarenhet inom beställar-, konsult-, och entreprenadverksamhet i roller som exempelvis teknisk förvaltare eller projektledare. 

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad och analytisk. Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer, och har god förmåga att bemöta olika typer av människor. Vidare är du kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift. 

Rekryteringsprocessen

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

I rekryteringsprocessen används personlighets- och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Vårt erbjudande

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till hållbara miljöer. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast 29 februari.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/734
Kontakt
  • Emil Åsedahl, Enhetschef, 076-7253370
Facklig företrädare
  • Iowan Hedendahl, Sverigens ingenjörer, 0722-056401
  • Jasmina Jahic, Vision, 070-0805946
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb