Regionhälsan Södra Älvsborg Psykologmottagningar Föräldraskap och små barn

Om arbetet

Arbetet hos oss är varierande, stimulerande och roligt. Du möter barn och vuxna och har föräldrakontakter såväl individuellt som i grupp. I arbetet ingår konsultation till personal och föräldrar, psykologisk behandling av korttidskaraktär samt viss bedömnings-och utredningsarbete. Samarbete med vårdgrannar, socialtjänst och förskola liksom deltagande i metodik och kvalitetsutvecklingsarbete inom psykologenheten ingår i arbetet. Du kommer även att ge konsultation till barnmorskor inom mödrahälsovården och sjuksköterskor på BVC, metodutveckling och fortbildning av personal samt utvecklingsbedömning på BVC-nivå av barn med misstänkt avvikande utveckling.

Medarbetare inom Psykologmottagningar Föräldraskap och små barn träffas regelbundet för extern handledning samt för arbete med metod- och utvecklingsfrågor, både inom den egna enheten och med våra samverkanspartners.

I anställningen ingår:

  • Fortbildning och uppdragsutbildningar
  • Regelbunden handledning
  • Utvecklingsdagar för hela psykologenheten, där du får träffa de övriga medarbetarna inom Psykologmottagningar Föräldraskap och små barn i VGR.
  • Karriärsutvecklingsmöjligheter såsom specialistutbildning och metodutvecklingsuppdrag.
  • Förmåner inom exempelvis friskvård och kompetensutveckling. Läs om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Arbetsplatsen har kommit långt med omställningen till digitala arbetssätt och möjlighet till distansarbete kan ske i överenskommelse med chef.

Om dig

Du ska vara legitimerad psykolog. Erfarenhet av arbete inom samma eller liknande verksamhet är meriterande samt om du har fördjupad kunskap i konsultationsmetodik, psykologisk behandling tillämplig för uppdraget och föräldrastöd.

Som person trivs du med självständigt arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Du behöver vara flexibel för att trivas med vårt varierade arbete och har ett professionellt arbets- och förhållningsätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Södra Älvsborg Psykologmottagningar Föräldraskap och små barn är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård barn och unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med psykologer som enhetschefer och en psykolog som områdeschef.

Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos barn genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser. Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård i Södra Älvsborg är en enhet med mottagningar i Alingsås, Borås, Lerum, Skene och Ulricehamn. Hos oss arbetar 17 psykologer samt en enhetschef och en medicinsk sekreterare. Vi har även ett nära samarbete med de två spädbarnsverksamheterna inom Södra Älvsborg.

Villkor

Denna tjänst kommer att ha sin grundplacering på mottagningen i Borås.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/728
Kontakt
  • Helena Orte Mörtsell, Enhetschef , 0722-098314
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb