Kulturförvaltningen

Kulturförvaltningen arbetar för ett fritt, rikt och starkt kulturliv i hela Västra Götaland. Vi främjar, stöttar och utvecklar Västra Götalands kulturliv tillsammans med kommuner, civilsamhälle och andra aktörer. Kulturförvaltningen ger tjänstepersonsstöd till regionens kulturpolitiska organ: Kulturnämnden och Styrelsen för kulturutveckling. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturforvaltningen.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Som säkerhetssamordnare är ditt uppdrag att initiera, driva, följa upp och ansvara för aktiviteter och projekt inom förvaltningens säkerhetsarbete. Du kommer att ha ett särskilt ansvar gällande den fysiska/publika säkerheten på våra museer och besöksmål. Du arbetar nära våra enhetschefer i hela organisationen, våra samordnare för dataskydd- och informationssäkerhet och IT-säkerhet, samt våra driftstekniker och fastighetsansvariga.

Rollen är placerad i avdelning  Natur och kulturarv och rapporterar till avdelningschefen. 

Arbetsbeskrivning

 • samordna och utveckla förvaltningens samlade arbete med säkerhet och krisberedskap
 • etablera en säkerhetskultur som innebär att alla på våra arbetsplatser är medvetna om de risker som finns och har både kunskap och vilja att minska dem. Målet är att skapa ett arbetssätt där säkerhetstänkandet är en självklar del av verksamheten.
 • initiera och leda arbetet med att upprätta/revidera planer, rutiner, instruktioner och information kopplat till det systematiska säkerhetsarbetet
 • genomföra/stödja arbetet med säkerhetsanalyser samt följa upp säkerhetsincidenter
 • planera och genomföra utbildningar för chefer samt medarbetare för att höja medvetenheten gällande säkerheten
 • genomföra säkerhetsrevision
 • företräda förvaltningen i regionens säkerhetsgrupp
 • medverka i förvaltningsgemensamma ledningsgrupper
 • arbetet innebär resor inom regionen.

Kvalifikationer 

Vi söker dig med en säkerhetsinriktad utbildning på högskolenivå alternativt en annan utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet inom trygghets- och säkerhetsarbete och har arbetat med systematiskt brandskyddsarbete och risk- och sårbarhetsanalyser. Meriterande med erfarenhet från säkerhetsrelaterat arbete inom museal verksamhet, erfarenhet av säkerhetstekniska system samt kunskap om larm och passersystem. 

Ditt arbetssätt kännetecknas av ett tydligt självledarskap och en mycket god samarbetsförmåga på alla nivåer inom organisationen. Som person är du trygg och stabil i din yrkesroll och skapar förtroende. Då rollen innebär att stödja och utveckla verksamheten behöver du du har god pedagogisk- och kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du har intresse för och förmåga att informera, utbilda och samverka för att kunna stödja verksamheten. Du är strukturerad med god prioriteringsförmåga.

Övriga villkor

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Säkerhetskontroll kan bli aktuellt att göras på den kandidat som blir intressant för anställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/568
Kontakt
 • Linda Lundberg, avdelningschef, 0721421537
Facklig företrädare
 • Jimmy Nilsson, Vision, 0700-207634
 • Eva Edsler, DIK, 0706-482300
Publicerat 2024-02-09
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb