Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Är du specialistkompetent läkare inom transfusionsmedicin och vill du bli en i gänget i vår fina läkargrupp? Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss

Då vår enhetsöverläkare skall gå i pension, söker vi nu efter en specialist inom transfusionsmedicin.

Verksamhetsområdet Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största laboratorier för diagnostik, utveckling och forskning inom ämnesområdet. Vi har verksamhet på flera platser i Västra Götalandsregionen: Göteborg, Trollhättan, Uddevalla, Borås, Skene, och i Kungälv. Vår blodmobil tar hand om blodgivare och utför tappning på ytterligare ett flertal platser. 

Vårt uppdrag består i att tillhandahålla blod och blodkomponenter av bästa kvalitet.

Vi utvecklar ny molekylär, serologisk och cellulär diagnostik och eftersträvar en stark forskningsverksamhet. Verksamheten är ackrediterad och certifierad och har tillstånd från IVO och Läkemedelsverket.

Vad kan vi erbjuda dig?

Med ständigt lärande och forskning är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Här finns kunniga, erfarna och engagerade medarbetare och självklart ges goda möjligheter till kompetensutveckling. En forskargrupp inom transfusionsmedicin är under uppbyggnad och vi ser gärna ett deltagande där.

Vi är och vill vara en attraktiv arbetsplats där medarbetare trivs.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs svensk läkarlegitimation som specialistläkare inom transfusionsmedicin. Arbetet kräver goda språkkunskaper i svenska (lägst nivå C1).

En doktorsexamen är meriterande, liksom erfarenhet inom förbättrings- och förändringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig med personlig mognad och gott omdöme. Du är strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga.

Vi kommer intervjua löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi väntar på att få välkomna dig som kollega!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/466
Kontakt
  • Enhetschef, Linda Paulson, 0700-825065
  • Enhetsöverläkare, Lena Lyxe, 0700-825339
Facklig företrädare
  • SACO, Sofia Frändberg, 0736-601760
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-02-27

Tillbaka till lediga jobb