Regionhälsan Ungdomsmottagningarna Fyrbodal, MUM samt Mini-Maria Norra

Om oss

Ungdomsmottagningen är en ”lågtröskelverksamhet” dit ungdomar upp till 25 år kan vända sig för råd och stöd gällande sexuell och reproduktiv hälsa samt lätt till måttlig psykisk ohälsa. Ungdomsmottagningarna i Regionhälsan finns idag i hela Västra Götaland och i Fyrbodal finns 15 mottagningar, en i varje kommun. Alla våra mottagningar är HBTQ-diplomerade och vi arbetar utifrån det inriktningsdokument som är gemensamt för Västra Götalandsregionen och länets 49 kommuner.

Mini-Maria Norra är en verksamhet för ungdomar i ålder 13-21 år, med riskbruk, skadligt bruk och beroende avseende alkohol, droger samt spel om pengar. Huvudmottagningarna finns i Trollhättan och Uddevalla med filialer runt om i Fyrbodal. Verksamheten vänder sig även till ungdomars närstående för stöd och råd.

Fyrbodal Mottagningen Unga Män (MUM), är en verksamhet för personer som identifierar sig som män mellan 18-30 år. Hit söker sig män för stöd gällande relationsfrågor och sexualitet.

Du kan läsa mer om verksamheterna på länkarna till Ungdomsmottagningarna, Mini-Maria samt Fyrbodal mottagning för unga män

Om arbetet

Du arbetar personcentrerat samt med ett holistiskt förhållningssätt där ungas aktuella situation och behov står i centrum när insatser och behandlingsmetoder ska väljas. Utgångspunkten i arbetet är den sökandes frågor, behov och problem i förhållande till identitet, levnadsvanor, fysisk/psykisk hälsa, sexualitet, samlevnad, relationer och andra livsstilsfrågor. Vi ger insatser ur ett psykosocialt, medicinskt och tvärprofessionellt perspektiv där både klinisk erfarenhet och vetenskapligt beprövade metoder används. Att samverka med andra aktörer inom regionvård, primärvård och kommun ingår som en naturlig del.

I tjänsten ingår du som en del av teamen på mottagningarna, vilka består av barnmorska, kurator, psykolog, sjuksköterska, undersköterska, administratör och chef i olika konstellationer beroende på mottagning. Du arbetar både i direkta fysiska och digitala patientmöten på mottagningen och som konsult till både det medicinska och psykosociala teamet, samt när det finns behov av bedömning av vårdgivarnivå.

Om dig

Du ska vara legitimerad läkare med specialistutbildning inom allmänmedicin. Du behöver ha kunskaper inom biologisk och psykologisk utveckling under ungdomsåren. Det är meriterande om du har fördjupade kunskaper och särskild erfarenhet av arbete med sexologiska frågeställningar och inom området gynekologi, andrologi samt psykiatri. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete med ungdomar och unga vuxna med erfarenhet av riskbruk, skadligt bruk och beroende.

Som person är du självständig, handlingskraftig och trygg i dina bedömningar och metodval. Vi ser gärna att du är förändringsorienterad och nyfiken på utvecklingsfrågor samt intresserad av att bidra till förbättringsarbeten som kommer målgruppen, kollegor och verksamheten till del. Du har därtill lätt för att anpassa ditt förhållningssätt till patienter, kollegor och samverkansparter på ett person- och situationscentrerat sätt, samt är mån om att samarbeta och samverka målfokuserat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga till flexibilitet.

Villkor

Som läkare har du din anställning på en av ungdomsmottagningarna och i tjänsten ingår även tjänstgöring på andra mottagningar i Fyrbodal.

Varmt välkommen men din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80% eller enligt överenskommelse
Ort Trollhättan, Vänersborg eller Uddevalla (kan diskuteras)
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/424
Kontakt
  • Ingela Martinsson, Enhetschef östra Fyrbodal, MUM, 072-4543794
  • Vanda Oskarsson, Enhetschef UM västra fyrbodal, 073-5113452
  • Ingela Norberg, t f enhetschef Mini-Maria Norra, 073-0671249
Facklig företrädare
  • Carina Iloson, Läkarförbundet, 0700822131
Publicerat 2024-02-01
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb