Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Registercentrum

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Registercentrum Västra Götaland är en enhet under Koncernstab Digitalisering och har primärt ett nationellt uppdrag riktat mot nationella kvalitetsregister inom hälso- och sjukvården.  I registren samlas nationella data om patienter och behandlingar. Data från kvalitetsregistren ligger till grund för uppföljning och utvecklings- och kvalitetsarbeten i vården. Data från kvalitetsregistren används också inom registerforskning där Sverige är världsledande. Registercentrum bistår registren med kompetens främst inom områdena IT, statistik och utvecklingsledning.

Nu söker Registercentrum Västra Götaland en erfaren och engagerad statistiker som vill bidra till att rädda liv och uppnå jämlik hälsa via nationella kvalitetsregister inom hälso- och sjukvården.

Läs mer om oss på vår hemsida https://registercentrum.se/

Ditt uppdrag
Som senior statistiker tillhör du Registercentrums statistikenhet som består av ett tiotal statistiker. De flesta statistikerna på enheten har en programmeringsinriktning och arbetar mycket med bearbetning, sammanställning och presentation av data i lika typer av rapporter och statistikvisningar. Som senior statistiker bidrar du med kunskap om lämpliga sätt att producera och använda data och statistik från registren. Du arbetar nära dina statistikerkollegor och registrens medicinska företrädare.

Din roll är många gånger rådgivande och du kommer ofta med i ett tidigt skede i olika typer av arbeten. Stort fokus ligger på att de lösningar som tas fram är ändamålsenliga och svarar mot identifierade behov och syften. Utförandet av arbetet sker sedan typiskt av statistiker med programmeringsinriktning även om det också förekommer arbeten där du förväntas ha en mer aktiv roll från början till slut.

En kategori av arbeten handlar om tillgängliggörande av data och statistik i olika sammanhang och för olika ändamål. En annan kategori av arbeten är kopplade till registrens utformning och handlar ytterst om anpassning till aktuella informationsbehov inom området.

Beroende på din profil och intresse kan ditt arbete innehålla mer eller mindre programmering. Det finns även möjlighet att på en del av arbetstiden stödja registerbaserad forskning även om Registercentrums uppdrag i första hand är riktat mot att stödja utvecklingen av nationella kvalitetsregister.

Som senior statistiker förväntas du bidra med överföring och utbyte av kunskap till kollegor på statistikenheten och Registercentrum. Du har också en viktig roll i att delta i och driva interna och externa utvecklingsprojekt samt att representera Registercentrum Västra Götaland i olika sammanhang.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi som jobbar på Registercentrum drivs av viljan att förbättra vården. Målet är att den svenska hälso- och sjukvården ska vara jämlik, kunskapsbaserad och resurseffektiv.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det finns goda möjligheter att påverka arbetets planering och genomförande. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
En universitetsexamen inom statistik/matematik eller liknande, det är en fördel om du har doktorerat. Du har en stark teoretisk grund och en passion för att tillämpa den i praktiken. Du har vidare flerårig erfarenhet av att arbeta med statistik, särskilt lämpad är du om du har haft rådgivande roller och framgångsrikt samarbetat med olika professioner.

Din förmåga att förklara statistiska begrepp och idéer på ett tydligt sätt är avgörande. Du har en passion för att diskutera statistikrelaterade frågor och kan inspirera och stödja andra i att förstå hur data och statistik kan användas för att uppnå identifierade behov och syften.

Du har även en förmåga att se helheten i en verksamhet och förstå dess behov.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en positiv attityd och en väl utvecklad social kompetens. Du tycker om att arbeta med andra och har samtidigt en förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du är ödmjuk och inkluderande och delar gärna med dig av dina kunskaper till din omgivning.

Du behärskar svenska språket både i tal och skrift.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Läs mer om Registercentrum Västra Götalands verksamhet här: https://registercentrum.se/

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/298
Kontakt
  • Peter Gidlund, enhetschef, , peter.gidlund@vgregion.se,010-4412920
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-01-19
Sista ansökningsdag 2024-03-31

Tillbaka till lediga jobb