Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Rättspsykiatrisk rehabenhet 8

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Rättspsykiatrin är en unik verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, beläget i Gunnilse cirka 20 minuter med kollektivtrafik från centrala Göteborg. Rättspsykiatrins uppdrag är att ge individuellt anpassad psykiatrisk vård och rehabilitering till patienter som dömts att överlämnas till vård. Verksamheten disponerar öppen- och slutenvårdslokaler med förhöjd säkerhetsklassning och vårdar också patienter frihetsberövade enligt annan lagstiftning i samband med att de har behov av akut psykiatrisk specialistvård.

Rättspsykiatrin har ett samhällsskyddsansvar, där målet för verksamheten är att patienterna ska klara ett liv ute i samhället utan att återfalla i brott på grund av psykisk ohälsa. Rättspsykiatrin har således ett dubbelt uppdrag, både samhällsskydd och vård.

Verksamheten har sex slutenvårdsenheter och förutom detta finns ett aktivitetshus, en öppenvårdsmottagning och ytterligare enheter med viktiga funktioner för verksamheten.

Våra enheter arbetar i nära samarbete med forskningsenheten CELAM (Centrum för etik, juridik och mental hälsa).

Nu söker vi en ny medarbetare till vår rehabenhet!

Vad erbjuder vi dig?

En unik arbetsmiljö i fina lokaler i ett naturnära område. Vår målsättning är att erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete, där du i tätt samarbete med kollegor av olika professioner bedriver vård, rehabilitering och behandling.

Inom rättspsykiatrin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds du möjlighet till kontinuerlig fortbildning enligt lokala målsättningar och egna intressen. Du erbjuds tillgång till verksamhetens rehabiliteringsfaciliteter, såsom gym och bassäng, för eget bruk. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Arbetsuppgifter

Som behandlingsassistent inom Rättspsykiatrin arbetar du både med omvårdnad och samhällsskydd. Du ingår i ett team med flera yrkeskategorier där du som behandlingsassistent har en central och viktig roll. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med en långsiktig vårdplan, där du har en motiverande, stöttande och aktiv roll för patientens rehabilitering. Dokumentation i patientjournal är också en viktig del av arbetet.

Som behandlingsassistent ingår det i dina arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor upprätthålla en god arbetsmiljö på vårdenheten. Ditt förhållningssätt och dina insatser är av avgörande betydelse för att verksamheten ska präglas av lugn, trivsel, omvårdnad och trygghet.

I arbetet ingår också läkemedelshantering på delegation, provtagningar och kontroller av vitala parametrar.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent (YH-nivå eller 3-årig). Det är inget krav men ett plus om du har erfarenhet av rätts- och/eller psykiatri. Det är även meriterande om du har erfarenhet av återfallsprevention och/eller MI (motiverande samtal).

När det kommer till personliga egenskaper tror vi att du är en lugn och trygg person som har ett genuint intresse för människor i utsatta situationer. Du har en förmåga att lyssna, förstå, sätta gränser och motivera. Du har struktur i ditt arbete och är ansvarstagande.

Vi har ett nära samarbete med båda våra akutenheter vilket innebär att flexibilitet och samarbetsförmåga är egenskaper vi värdesätter i en anställning hos oss.

Som anställd förväntas man även kunna delta fysiskt vid självskyddsträning som sker kontinuerligt på arbetsplatsen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/53
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Emmelie Arnoldsson, 031-3437972
  • Vårdenhetschef, Anita Kamia, 031-3437982
Facklig företrädare
  • Vision, Sebastian Karakas, 031-3437920
Publicerat 2024-01-04
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb