Västra Götalandsregionen, Ekonomiservice i Mariestad


Vi söker dig som motiveras av vårt övergripande uppdrag – att frigöra resurser till vård och omsorg genom effektiva och kvalitativa servicetjänster. Som processledare får du möjlighet att utveckla både verksamheten och dig själv. Du ingår i vårt interna nätverk för övriga processledare inom Ekonomiservice där det finns goda möjligheter till erfarenhetsutbyte och kollegialt lärande.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en ny processledare med uppdraget att utveckla, följa upp och förbättra enhetens processer och arbetssätt. Processer som enheten ansvarar för är bland annat support, förvaltning och registervård av Västra Götalandsregionens (VGR) ekonomisystem. Ekonomiservice arbetar processorienterat och tillsammans med de andra processledarna som var och en ansvarar för en egen process så rapporterar du direkt till områdeschef. Vi arbetar strukturerat med förbättringar enligt Lean och i tjänsten ingår även att stötta och utbilda utsedd förbättringscoach/samordnare och utveckla våra arbetssätt och verktyg.

Som processledare har du även ansvar för instyrning av behov av mjukvarurobotar (RPA) och beställning av Power-BI rapporter. I uppdraget ingår det att ha dialog med andra verksamheter som har behov av rapporter och mjukvarurobotar samt ett nära samarbete med våra systemförvaltare som utvecklar robotar och rapporter. Eftersom Power-BI uppdraget är nytt så kommer du att vara delaktig i processen med ta fram rutiner och arbetssätt.

Kompetenser

För att lyckas i rollen som processledare behöver du:

  • ha erfarenhet av arbete med processer
  • ha erfarenhet av att självständigt och framgångsrikt ha drivit förbättringsarbete
  • ha förmåga att entusiasmera och utveckla goda samarbeten
  • vara strukturerad, pedagogisk och bra på att dokumentera
  • ha kännedom om eller intresse för RPA och Power-BI.

Du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har kännedom och erfarenhet av ekonomi- och supportprocesser samt erfarenhet av digitaliserings- och processarbete. Du är van att självständigt driva arbetet framåt och du har goda kunskaper i Officeprogrammen. Vi förutsätter att du kommunicerar väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande med kunskaper i Västra Götalandsregionens inköps-, redovisnings-, och fakturaprocess, RPA, Power-BI, processorientering, och Visio eller 2C8.

Varmt välkommen med din ansökan senast 29 februari.

Mer om oss

Som medarbetare i Västra Götalandsregionen är du med och gör skillnad för människorna i din närhet. Vi är Sveriges största arbetsgivare med 56 000 medarbetare över hela regionen. Du får som Processledare möjlighet att bidra till utveckling och digitalisering av verksamheten i en social och utvecklande roll.

Tjänsten är stationerad på enheten Systemsupport och utveckling i Mariestad vars huvuduppdrag är att supporta och förvalta Västra Götalandsregionens olika ekonomisystem. Förutom support och förvaltning arbetar enheten med programmering av mjukvarurobotar, och Power BI. Systemsupport och utveckling tillhör Ekonomiservice som även består av enheter inom redovisning, kund-, leverantör-, och patientfaktura, sjukresor och fordon. På kontoret i Mariestad är vi tillsammans cirka hundra medarbetare och ungefär lika många på kontoret i Vänersborg.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7116
Kontakt
  • Elin Asp, Enhetschef, 072-2066352
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb