NU-sjukvården, Område III, Barn- och ungdomssjukvård

Brinner du för barnsjukvård och vill göra skillnad för barn och deras familjer? Vi söker nu semestervikarier till avdelning 23 barn (0-18 år) och till avdelning 34 neonatal!

Barn- och ungdomssjukvård bedriver slutenvård på NÄL (avdelning 23 och avdelning 34 neonatal) och öppenvårdsverksamhet på NÄL och Uddevalla sjukhus.

Avdelning 23 barn
Avdelning 23 är en barn- och ungdomsavdelning med 21 vårdplatser för patienter i åldern 0-18 år. Vi är det "lilla" sjukhuset i sjukhuset! Vi arbetar enligt Children Center-principen, vilket innebär att alla barn och ungdomar oavsett diagnos vårdas på avdelningen. Vi har många olika specialiteter på avdelningen och tillsammans arbetar vi utifrån en helhetssyn där barnet och dess föräldrar alltid är i centrum.

På avdelningen arbetar läkare, barnsjuksköterskor, sjuksköterskor och barnsköterskor i par vård, vi har även psykolog, kurator, sjukgymnast knutna till avdelningen. Till avdelningen hör också Lekterapi och skola med lekterapeuter och lärare

Avdelning 34 neonatal
På avdelning 34 har tillväxt aldrig varit så mycket i fokus som just nu. Vi vårdar sjukhusets allra minsta patienter och ser till att de växer sig starka. Nu har vi själva blivit större och kan stolt meddela att vi öppnat Sveriges mest moderna neonatala intensivvårdsverksamhet!

På neonatalavdelningen vårdas för tidigt födda barn från vecka 28, sjuka nyfödda barn samt nyfödda barn som har ett vårdbehov under sin första tid. Vi bedriver heltäckande och högteknologisk vård som omfattar neontalvård, intensivvård och hemsjukvård.

Avdelningen har i nuläget 12 platser och dessa fördelas på intensivvård med respiratorbehandling och allmän observation och omvårdnad. Mitt i detta värnar vi familjen, som är en viktig del i vården hos oss. En stor del av arbetet består därför i att stödja, lära och stärka föräldrarna. Vi har stort fokus på nollseparation mellan mor/föräldrar och barnet. Vi har även ett tätt samarbete med förlossningsavdelningen samt BB.

Att arbeta hos oss
Du kommer att vara omgiven av mycket kvalificerade kolleger från olika yrkesgrupper och ha stort stöd av våra engagerade läkare! 

För att du ska vara trygg i ditt arbete hos oss värdesätter vi att du redan nu kan börja arbeta som timanställd för att sedan arbeta hos oss som semestervikarie i sommar.

NU-sjukvården är en verksamhet som bedriver vård dygnet runt vilket innebär att du kan komma att arbeta dag, kväll, natt och helg.

Kvalifikationer
Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande. Inriktning och/eller erfarenhet av akutsjukvård/barnsjukvård är meriterande.

Att arbeta med barn kräver kreativitet och tålamod för att skapa ett förtroende hos patienten och dennes vårdnadshavare. Bemötandet är därför avgörande i alla situationer. Det är även viktigt med samarbetsförmåga, flexibilitet och helhetssyn. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Vi avdelningschefer intervjuar och anställer fortlöpande under hela ansökningstiden. Vi vill därför att du söker redan nu!

Vi vill att du bifogar dina betyg/examensbevis från vård- och omsorgsprogrammet och ditt bevis om skyddad yrkestitel undersköterska i din ansökan. Har du en pågående utbildning som sjuksköterska eller läkare? Då vill vi att du bifogar betyg/studieintyg från dina pågående studier. 

Information
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. 

Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titeln än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett semestervikariat hos oss i NU-sjukvården innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara assistent omvårdnad om du inte har bevis om skyddad yrkestitel som undersköterska.

Läs mer och ansök här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/underskoterska-blir-en-skyddad-yrkestitel/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6612
Kontakt
  • Emma Barbunopulos, Avdelningschef avd 34, 010-4350345
  • Susanne Bengtsson Lund, Avdelningschef avd 23, 010-4350244
Facklig företrädare
  • Kommunal, vxl010-4350000
Publicerat 2023-11-17
Sista ansökningsdag 2024-03-31

Tillbaka till lediga jobb