Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Tjänsten och arbetsplatsen

Klinisk patologi erbjuder fyra utbildningstjänster som specialiseringstjänstgöring för läkare (ST) med syfte att uppnå specialistkompetens inom klinisk patologi.

Verksamhetsområdet klinisk patologi består totalt av cirka 270 medarbetare placerade inom Sahlgrenska, Södra Älvsborgs sjukhus och Norra Älvsborgs Länssjukhus. Av dessa är cirka 60 specialistläkare och 15 ST-läkare.

Inom verksamhetsområdet utförs diagnostik av cell- och vävnadsprover från kliniker och mottagningar representerande såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Klinisk patologi erbjuder diagnostisk service genom histopatologiska och cytologiska undersökningar, med immunhistokemiska och molekylärpatologiska tilläggsanalyser, samt obduktionsundersökningar. Vid enheterna bedrivs även punktionscytologisk mottagning, klinisk konferensverksamhet, och kliniskt utvecklingsarbete. I samverkan med Göteborgs universitet och Sahlgrenska akademin bedrivs undervisning samt högkvalitativ forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter.

Verksamheten är ackrediterad och kännetecknas av hög kompetens, kvalitet och effektivitet. För att möta kundernas specifika krav har vi inom ett flertal medicinska specialområden företrädare med särskild kompetens och erfarenhet. Vi samarbetar med laboratorier både i Sverige och utomlands. Verksamhetsinnehållet och anknytningen till Sahlgrenska Akademin ger mycket goda möjligheter till professionell utveckling.

Som ST-läkare arbetar du i klinisk tjänstgöring under handledning enligt en individuell upprättad utbildningsplan där tid och innehåll viktas så att du vid genomgången utbildning uppfyller de mål som definieras av Socialstyrelsen och Svensk förening för patologi. Du deltar i avdelningens rutinarbete, kvalitets- och utvecklingsarbete samt i undervisningsmoment för bl a läkarstudenter och biomedicinska analytiker.

Kvalifikationer

Vi söker dig med genuint intresse för att arbeta inom patologi och som har svensk läkarlegitimation med avklarad eller är i slutet av din AT. För att behärska arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift, krav Svenska C1. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom klinisk patologi eller annan laboratoriespecialitet, likaså om du har forskningserfarenhet. genuint intresse av att arbeta inom patologi.

God självkännedom och samarbetsförmåga i multiprofessionella yrkesteam är viktiga egenskaper liksom att du har förmåga att ta ansvar, kan prioritera och fokusera på rätt saker, att du är tydlig och kan fatta självständiga beslut. I vissa fall innebär specialiteten snabb diagnostik för akut handläggning vilket innebär att du bör vara stresstålig. Vi förväntar oss att du är lyhörd för din omgivning och dina kollegor.

Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden.

Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste av verksamhetsskäl ha genomgått AT eller BT för att vara behörig sökande. Bevis om uppnådd kompetens vad gäller svensk läkarlegitimation samt, för berörd sökanden, även Socialstyrelsens intyg om godkänd bastjänstgöring (BT).

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6192
Kontakt
  • Anders Bergström, Sektionschef, 031-3421925
Facklig företrädare
  • Mario Verdicchio, Läkarförbundet, 031-3421951
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-30

Tillbaka till lediga jobb