Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk kemi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi består av en organisation med cirka 600 medarbetare. Neurokemi bedriver forskningsverksamheten i nära samarbete med personer anställda vid Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi på Göteborgs Universitet.

Arbetsuppgifter

På Neurokemi i Mölndal erbjuder vi en tidsbegränsad anställning där du kommer arbeta tillsammans med forskare i studier av Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar, med målet att utveckla nya biomarkörer.

Arbetet är en ALF-tjänst, kopplad till ett projekt inom klinisk proteomik. Arbetsuppgifterna omfattar provpreparation för proteomikanalys av human cerebrospinalvätska, vävnad, celler, och blod, genom metoder såsom fastfas-extraktion, tryptisk digerering och TMT-inmärkning, samt analys med vätskekromatografi och masspektrometri. Arbetsuppgifter inkluderar också administrativa sysslor kopplade till projekten, så som att sammanställa och rapportera data.

Vårt erbjudande

Enheten Neurokemi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Inom verksamheten bedrivs klinisk rutinverksamhet, läkemedels- och akademiska-studier samt en livlig forskning. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat och stor vikt läggs vid kvalitetsarbete, utveckling av vår verksamhet samt införande av nya analyser. Neurokemi erbjuder stor variation av laborativa arbetsuppgifter och det sker i ett tätt samarbete med alla sektioner inom enheten och Göteborgs Universitet.

Om dig

Du har en Kandidat, Magister eller Master med goda biokemiska kunskaper. Ett krav är minst två års laborativ erfarenhet och erfarenhet av provhantering. En förutsättning är också att du kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska samt hanterar Officepaketet.

Vi ser det meriterande om du har erfarenhet inom området proteinbiomarkörer och erfarenhet av kvantitativa proteinkemiska analyser, speciellt immunoassays, liksom god förmåga att självständigt bearbeta data. Kunskap om proteinpreparationsmetoder som t.ex. tryptisk digerering, ultracentrifugering, SPE, HPLC, LC-MS är meriterande.

Du har dokumenterad erfarenhet att arbeta kvalitetssäkert. För arbetsuppgifterna krävs god samarbetsförmåga och organisationsförmåga, att du kan arbeta noggrant och har intresse av utvecklingsarbete. Du är metodisk, tar ansvar och kan planera dina arbetsuppgifter. Det är av betydande vikt att du är flexibel och serviceinriktad samt har väl utvecklad social kompetens. Vi söker en person med ett engagerat positivt arbetssätt. Du är dessutom resultatorienterad och trivs med att arbeta i en tempofylld och föränderlig miljö och klarar att hantera flera uppgifter parallellt.

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6164
Kontakt
  • Enhetschef, Irina Nilsson, 0762-716329
  • Enhetschef, Charlotta Otter, 0700-824675
Facklig företrädare
  • Naturvetarförbundet, Henrik Ryberg, henrik.ryberg@vgregion.se
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb