Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barncancercentrum avdelning 1

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vår verksamhet Barncancercentrum fortsätter att växa och vi behöver fler kollegor för att öka tillgängligheten och kunna ta emot fler cancersjuka barn och deras familjer. Vi ser fram emot att bli flera, vill du vara med?

Barncancercentrum avdelning 1 är en barnonkologisk dygnetruntvårdsavdelning där vi även bedriver intermediärvård. Våra patienter är 0-18 år och befinner sig i olika stadier av sin behandling. Vi har också patienter som stamcellstransplanterats. Resultaten av behandlingarna blir bättre och bättre och idag kan vi rädda 80-90 procent av alla cancersjuka barn och ungdomar. Det är positivt och utvecklingen går framåt, samtidigt får barnen hos oss kämpa mer då behandlingarna har blivit tuffare. För varje del i behandlingen får de en liten pärla av oss som blir till ett halsband och längden på halsbanden varierar.

Varje patient och familj har olika behov. Som undersköterska/barnsköterska arbetar du med omvårdnad av patienten. Men du arbetar också nära hela barnets familj och är med och stöttar dem under hela sjukdomsförloppet. För att kunna tillgodose varje familjs behov så gott det går så är vi ofta många som är involverade i vården. Du arbetar i team med sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, psykolog, kurator och syskonstödjare. Barncancerfonden är viktig för oss med sina insatser vilket bidrar till att sprida den värme, glädje och omtanke vi har på vår avdelning. För det är det vi jobbar för varje dag, att göra vistelsen så trivsam och bra som möjligt för våra barn och deras familjer.

Varför ska du börja på Barncancercentrum?

För att du vill arbeta med barnen och familjen i fokus och för att du blir en del av en personalgrupp där alla är delaktiga och stöttar varandra. De som är nya hos oss har upplevt att de snabbt blir en i gänget. Vi som jobbar här vill att du ska känna att du kan fråga oss om allt du behöver. När du känner dig redo så finns det gott om utbildningar att gå. Barncancerfonden bidrar även här - så att vi som arbetar här känner oss uppdaterade och hänger med i utvecklingen inom barnonkologin.

Blev du intresserad och vill bli en del av vårt team?

Du som börjar hos oss har undersköterskeutbildning. För att vara aktuell för tjänsten är erfarenhet av att arbeta med barn ett grundkrav. Detta innefattar arbete inom vård eller barnomsorg. Du vill arbeta familjefokuserat. Ibland får du vara kreativ och hitta olika vägar till ett bra samarbete. Du är ansvarsfull, strukturerad och kan omprioritera i vissa lägen. Men viktigast av allt, du både vill och kan ta hand om hela familjen, både omvårdnadsbiten och det emotionella som vissa stunder kan vara tungt. Du behöver kunna möta familjer i kris.

Vi hoppas att du vill vara med och bidra till att upprätthålla och skapa en ännu bättre cancervård för våra barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi kommer att intervjua löpande, så sök gärna redan idag! Är det något du undrar så är det bara och höra av sig!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6143
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lina Collvik, 0761-199859
  • Vårdenhetschef, Ann-Louise Gustafsson, 0700-824164
  • Vårdenhetschef, Kajsa Brostedt, 0722-013028
Facklig företrädare
  • Kommunal, Jennifer Reiterer Andersson, 031-3434522
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb