Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 2, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Beskrivning av arbetsplatsen

På beroendekliniken är vi måna om din trivsel och du kommer välkomnas in i en personalgrupp med mycket skratt och glädje. Är du sjuksköterska som vill arbeta patientnära, men samtidigt ägna dig åt förbättringsarbeten och utveckling då är beroende avdelning 367 något för dig!

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Vi är organiserade i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. På vår slutenvårdsavdelning 367, jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, och medicinsk sekreterare ingår. Patienterna kommer till oss för abstinensbehandling, beroendevård och behandling av olika psykiatriska diagnoser såsom psykossjukdom, depression, ångest, maniska skov eller krisreaktion. Vi bedriver heldygnsvård och våra patienter är 18 år och uppåt. Som sjuksköterska kommer du att träffa patienter med olika bakgrund, problematik och behov. Det innebär att du får vara kreativ och i dialog med dina teamkollegor anpassa vården för varje patient. Vi tycker att det viktigt att se det friska i patienten.

Vi erbjuder

Vi har ett väldigt tillåtande klimat där vi kan vara raka och ärliga mot varandra och kan ha roligt ihop. Alla i teamet är lika delaktiga i vården och det ska kännas naturligt att komma med frågor. Vi erbjuder en gedigen individuell anpassad introduktion och brevidgång utifrån ditt behov. Vi kommer under din introduktionstid ha kontinuerliga uppföljningssamtal då inget är viktigare än att du kan känna dig trygg i ditt arbete. Introduktionen anpassar vi efter vad du kan sedan innan. Som sjuksköterska kommer du att erbjudas allt ifrån basutbildning i beroendevård till fördjupade beroendekunskaper. På avdelning 367 har vi satsat mycket på interna utbildningar då vi bjuder in föreläsare för relevanta och intressanta ämnen till oss. Då du som sjuksköterska kommer få leda i de akuta situationer som förekommer så får du regelbunden träning i självskydd samt både praktisk och teoretisk utbildning i detta.

Schema enligt överenskommelse mellan dig och chef.

Arbetsuppgifter

Det centrala i ditt arbete som sjuksköterska på avdelning 367 kommer vara att göra psykiatriska bedömningar, identifiera din patients behov av insatser och upprätta en vårdplan som ni arbetar efter. I jobbet ingår även medicinering och annan somatisk vård. Du har omvårdnadsansvar och är den som leder arbetet i teamet. Vi har ett tätt och kontinuerligt samarbete med öppenvård och socialtjänst.

Vi arbetar i team kring patienten tillsammans med läkare, skötare och kurator där alla bidrar med sin kompetens. Du har även en arbetsledande roll i det dagliga avdelningsarbetet där du leder och fördelar arbetet samt följer upp uppsatta mål och åtgärder.

De procent du inte arbetar kliniskt kommer du arbeta kring avdelningens utvecklingsfrågor vilket innebär bland annat utbildningsinsatser för personalen och utvecklingsarbete såsom vårdplaner och omvårdnadsarbete. Detta kommer vara i tätt samarbete med vårdenhetschefer och verksamhetsutvecklare.    

Kvalifikationer och personliga egenskaper/förmågor

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk sjukvård /psykisk ohälsa eller beroendevård. 

Vi tror att du som börjar hos oss gillar att tempot under arbetsdagen snabbt kan skifta från lugnare till högt. Viktigast är att du är nyfiken på psykiatri eller redan vet att du tycker om psykiatri. Du trivs med att ha patienter med kortare vårdtider och har ett genuint intresse för avdelningens målgrupp. Du är stabil och trygg i dig själv och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Du kan hålla dig lugn även i känslomässigt påfrestande situationer. Du är bra på att samarbeta, skapa och vårda relationer, med både patienter, kollegor och vårdgrannar. Vi ser gärna att du som vi andra i teamet är intresserad av utvecklingsarbete och att hela tiden förbättra vården för våra patienter!

Varmt välkommen med din ansökan!

Kliniskt basår
” Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på 
Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att 
bredda din kompetens. ”

Utländsk legitimation/specialistbevis
” Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås 
den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. ”

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6138
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Malin Björkqvist, 072-2128698
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlquist, 072-2074188
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-29

Tillbaka till lediga jobb